Reorganizarea Fiscului este una dintre priorităţile mandatului său, alături de ţinerea sub control a deficitului bugetar, a declarat, marţi, noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, care a ajuns la minister în această dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, miniştrii Cabinetului Orban au depus jurământul în faţa lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a semnat, luni, decretul pentru numirea Guvernului Orban.

Marţi, miniştrii din noul cabinet îşi preiau portofoliile. Cîţu, ajuns la ministerul Finanţelor, a dat câteva declaraţii despre priorităţile din mandatul său.

”Reorganizarea ANAF este una dintre priorităţile mele. (...) Vom vedea ce găsim şi vom lua ulterior o decizie”, a spus Cîţu.

El a fost întrebat şi în legătură cu avertismentul lansat recent de Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Croitoru a atras atenţia că datele financiare indică o probabilitate ridicată de a ne apropia de o recesiune la fel de mare precum cea din 2008.

”Dânsul este o voce importantă când vorbim despre analiza economiei. Nu este singura voce care spune că ar putea veni o recesiune sau o criză. Ce putem face la Ministerul Finanţelor este să ţinem deficitul sub control”, a spus Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.