Patruzeci şi unul de migranţi au fost descoperiţi - în viaţă - într-un camion frigorific, oprit pe o autostradă în nordul Greciei, a declarat luni poliţia greacă pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii de la bordul camionului erau bărbaţi tineri, majoritatea afgani, potrivit poliţiei.

Şoferul camionului frigorific, de origine georgiană, suspectat că este un traficant, a fost arestat luni dimineaţa pe autostrada Egnatia, către Oraşul Salonic, în apropiere de oraşul Xanthi, potrivit poliţiei.

Un al doilea bărbat, de origine turcă, care se afla în cabina vehiculului, a reuşit să fugă şi era căutat de către autorităţi, potrivit site-ului de ştiri xanthinews.gr.

Xanthi este un oraş situat în nordul Greciei, la câţiva kilometri de regiunea de frontieră Evros, între Grecia şi Turcia - un loc de traversare privilegiat de către traficanţi după semnarea unui acord UE-Turcia în 2016 şi consolidarea patrulelor navale pe Marea Egee.

Această descoprire aminteşte tragica descoperire, în noaptea de 22 spre 23 octombrie, a 39 de cadavre de migranţi vietnamezi într-un camion frigorific în Essex, la est de Londra.

Luni, un accident s-a soldat cu moartea unui copil în vârstă de doi ani, originar din Irak, pe Insula Chios, într-unul dintre cele cinci centre de primire şi identificare de la Marea Egee.

Potrivit agenţiei grece de presă Ana, această fată a fost răstunată de o maşină, luni înainte de prânz, iar după ce a fost condusă la spital s-a anunţat decesul.

Pentru prima oară din 2016, Grecia a redevenit anul acesta principala poartă de intrare a unor solicitanţi de azil în Europa.

Peste 34.000 de persoane trăiesc în tabere, în condiţiii insalubre, pe cinci insule, la Marea Egee, cu o capacitate totală de 6.300 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.