Directorul general al McDonald’s, Steve Easterbrook, a fost demis din cauza unei relaţii recente, consimţite, cu o angajată, care, potrivit consiliului de administraţie, a încălcat politica grupului, a anunţat duminică uriaşa reţea de fast-food-uri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Board-ul a constatat că Easterbrook, în vârstă de 52 de ani, care conducea McDonald’s din 2015, ”a dat dovadă de o judecată greşită” implicându-se în relaţia respectivă, a anunţat McDonald’s ntr-un comunicat.

Easterbrook a renunţat şi la locul deţinut în consiliul de administraţie.

“A fost o greşeală. Având în vedere valorile companiei, sunt de acord cu board-ul că este timpul să merg mai departe”, a afirmat Easterbrook într-un email transmis de companie angajaţilor.

Plecarea din funcţie a lui Easterbrook este una dintre cele mai importante care au avut loc în ultimii câţiva ani în lumea corporativă americană, în legătură cu relaţii considerate nepotrivite.

Atenţia acordată directorilor şi modului în care aceştia îşi tratează angajaţii s-a intensificat pe fondul mişcării #MeToo, care a scos în evidenţă cazuri de hărţuire sexuală la locul de muncă.

În iunie 2018, directorul general al Intel, Brian Krzanich, a demisionat în urma unei investigaţii care a constatat că a avut o relaţie consimţită cu o angajată, care a încălcat politica grupului.

Chris Kempczinski, de 51 de ani, care ocupa funcţia de preşedinte al McDonald’s USA, a fost numit director general al grupului McDonald’s, măsura intrând în vigoare imediat. Acesta a intrat şi în board-ul McDonald’s.

În mesajul adresat angajaţilor, Kempczinski i-a mulţumit lui Easterbrook pentru că l-a recrutat la McDonald’s şi a spus că se aşteaptă ca grupul să continue planul de dezvoltare axat pe clienţi.

Preşedintele McDonald’s,  Enrique Hernandez Jr., a declarat că Kempczinski este ”esenţial” pentru dezvoltarea planului strategic al companiei.

McDonald’s, cu sediul central la Chicago, unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume, a aniversat recent cea de-a 40-a aniversare a meniului Happy Meal pentru copii şi este cunoscut pentru reputaţia de a fi o companie prietenoasă pentru familii.

Compania nu a oferit alte detalii despre circumstanele care au condus la plecarea lui Easterbrook. McDonald’s urmează să publice în curând informaţiile financiale legate de demiterea lui Easterbrook.

Preşedintele operaţiunilor internaţionale, Joe Erlinger, a fost numit preşedintele McDonald’s USA, în locul lui Kempczinski.

“Chiar dacă plecarea lui Easterbrook este în mod clar o pierdere, McDonald’s continuă să aibă una dintre cele mai vechi echipe de conducere, ceea ce ar trebui să ontribuie la o anumită stabilitate în timpul acestei tranziţii neaşteptate”, a declarat Brian Vaccaro, analist la firma Raymond James.

Preţul acţiunilor McDonald’s a crescut de aproximativ două ori în timpul mandatului lui Easterbrook, dar grupul a ratat estimările de profit ale Wall Street pentru prima oară în ultimii doi ani, pe fondul cheltuielilor pentru remodelarea restaurantelor din Statele Unite şi creşterea serviciilor oferite, pentru a răspunde declinului vizitelor clienţilor în restaurantele sale.

Lanţurile de fast-food-uri din SUA provoacă dominaţia McDonald’s cu meniuri de calitate şi noi produse, cum ar fi burgerii pe bază de vegetale şi înlocuitori ai cărnii, lansate de restaurante ca Burger King şi KFC. McDonald’s a reintrodus târziu sanwich-urile cu pui, în timp ce Wendys a început să servească mic dejunuri.

Remodelarea celor 14.000 de restaurante McDonald’s din SUA include chioşcuri pentru comenzi digitale, comenzi prin telefoanele mobile şi servicii de plată şi ridicare a comenzilor şi parteneriate cu serviciile de livrare pe bază dee aplicaţii GrubHub, Uber Eats şiDoorDash.

Easterbrook a redresat operaţiunile McDonald’s în Marea Britanie, unde s-a născut, prin reconcentrarea pe burgeri şi o campanie publicitară care a avut ca obiectiv demontarea zvonurilor negative legate de mţncarea oferită de companie.

Easterbrook este un pasionat de cricket care şi-a construit reputaţia în rândul foştilor colegi din Marea Britanie ca fiind amuzant, corect şi o persoană cu gusturi simple. Easterbrook a fost şi unul dintre puţinii directori generali ai McDonald’s care a condus şi alte reţele de restaurante.

În urma anunţului referitor la demiterea lui Easterbrook, o mişcare numită Fight for $15 and a Union, care luptă pentru salariul minim de 15 dolari pe oră şi drepturi sindicale, a acuzat McDonald’s că nu a reuşit să rezolve problema hărţuirii sexuale la locul de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.