Conferinţa internaţională privind lupta împotriva modificărilor climatice COP25 urmează să aibă loc în Spania, în decembrie, ci nu în Chile, care a renunţat să o găzduiască din cauza crizei sociale care zguduie ţara, a anunţat vineri ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem bucuroşi să anunţăm că Biroul COP25 a convenit ca #COP25 să aibă loc de la 2 la 13 decembrie la Madrid, în Spania”, a anunţat pe Twitter Patricia Espinosa, însărcinată cu lupta împotriva încălzirii globale la ONU.

Preşedintele chilian Sebastian Piñera a anunţat miercuri că ţara sa, afectată de o puternică mişcare de contestare socială - care nu slăbeşte -, renunţă la găzduirea COP25 în decembrie, dar şi summitul Forumului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), care urma să aibă loc la Santiago la jumătatea lui noiembrie.

ONU, aruncată în incertitudine de această retragere brutală, a subliniat miercuri să ”studia alternative” în vederea găzduirii COP25.

Sebastian Piñera a anunţat joi că şeful Guvernului spaniol Pedro Sanchez i-a ”propus cu generozitate să organizeze COP25 la Madrid, între aceleaşi date la care conferinţa era programată în Chile”.

Guvernul spaniol a confirmat această propunere, avansată ”având în vedere termenul scurt disponibil şi importanţa garantării organizării normale a COP25”, iar Patricia Espinosa i-a oferit susţinerea sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.