Jurnaistul irakian Muntazer al-Zaidi - care a devenit cunoscut în 2008 după ce a aruncat cu pantoful în preşedintele american George W. Bush, într-o conferinţă de presă - a devenit un purtător de cuvânt al protestelor antiguvernamentale ce zguduie ţara în ultimele săptămâni, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ăsta este salutul de adio al poporului irakian, câine!”, a strigat jurnalistul, care lucra în 2008 la postul de televiziune Al-Baghdadia.

Un adevărat simbol al rezistenţei ţării sale, al-Zaidi a făcut un an de închisoare după acel gest.

Acum el denunţă lipsa susţinerii internaţionale şi amestecul neîncetat al unor ţări în Irak.

”Noi nu detestăm Iranul, noi nu detestăm Arabia Saudită, noi nu detestăm Turcia. Însă mesajul nostru este simplu: ei trebuie să înceteze să se amestece în ţara noastră”, a declatrat jurnalistul.

”Există o respingere a Guvernului american de ocupaţie. Acest Guvern a provocat un dezastru în ţară. În prezent, vrem să cadă acest regim politic şi (vrem) sfârşitul acestui Guvern”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.