Poliţia britanică a îndemnat vineri doi fraţi, suspectaţi de omucidere prin imprudenţă în urma morţii a 39 de persoane într-un camion frigorific în apropiere de Londra, să se predea, pentru a permite anchetei să avanseze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ronan Hughes, în vârstă de 40 de ani, şi fratele său, Christopher, în vârstă de 34 de ani, originari din Irlanda de Nord, sunt căutaţi de marţi de Poliţia din Essex, care a lansat un apel către martori.

”În pofida faptului că am discutat deja cu Ronan Hughes la telefon, avem nevoie să purtăm o conversaţie cu fratele său şi cu el în carne şi oase”, a declarat inspectorul-şef al Poliţiei din Essex Dan Stoten, într-o conferinţă de presă.

”Discuţia cu Ronan şi Christopher este crucială în ancheta noastră”, a adăugat el. ”Cu cât mai repede are loc acest lucru, cu atât mai repede vom putea avansa în ancheta noastră”.

Potrivit inspectorului-şef Dan Stoten, Poliţia din Irlanda de Nord a găsit joi un camion care ar putea să aibă legătură cu fraţii Hughes, ”cunoscuţi prin faptul că au legături cu Irlanda şi Irlanda de Nord, dar şi cu transportul rutier şi maritim”.

Cadavrele a 39 de migranţi au fost descoperite în noaptea de 22 spre 23 octombrie într-un camion frigorific, într-o zonă industrială, la Grays, în Essex, la aproximativ 30 de kilometri est de Londra.

Poliţia britanică nu a furnizat până în prezent vreo informaţie despre cauza morţii.

Containerul transporta aceşti 31 de bărbaţi şi opt femei şi a sosit cu feribotul în portul Purfleet, pe Tamisa, de la Zeebruges, în Belgia.

Victimele nu au fost identificate în mod oficial până în prezent, în aşteptarea rezultatelor unor teste ADN, însă o parte ar putea să fie originare din regiuni sărace din centrul Vietnamului.

Şoferul camionului Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani şi originar din Irlanda de Nord, a fost arestat şi plasat în detenţie de justiţia britanică până la 25 noiembrie, data la care acest aurmează să pledeze vinovat sau nu la Curtea penală londoneză Old Bailey.

Alt nord-irlandez a fost arestat la Dublin, sâmbătă, iar alte trei persoane arestate în Marea Britanie - un bărbat şi o femeie în vârstă de 38 de ani şi un bărbat în vârstă de 48 de ani - au fost eliberaţi pe cauţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.