Platforma RESPECT pentru Drepturi şi Libertăţi, care reuneşte peste 100 organizaţii neguvernamentale din România şi 170 de cetăţeni, condamnă presiunile exercitate de Ministrul Sanătăţii şi Primarul General al Capitalei asupra fondatorilor, membrilor şi cetăţenilor români care susţin Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”,considerând că că ”încercările de denigrare şi asfixiere a acestor iniţiative în folosul comunităţii care nu pot fi controlate politic de PSD reprezintă un atac la adresa democraţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Construcţia unui spital pentru copii din fonduri private este un act eminamente apolitic. Suspiciunile induse în mod deliberat în spaţiul public cu privire la presupusele intenţii politice ale fondatoarelor acestei asociaţii nu sunt asimilabile libertăţii de exprimare. E o formă crasă de bullying politic şi un atac frontal la adresa funcţionării organizaţiilor non-profit care există în slujba unora dintre cei mai vulnerabili dintre noi: copiii cu cancer. Credem că încercările de denigrare şi asfixiere a acestor iniţiative în folosul comunităţii care nu pot fi controlate politic de PSD reprezintă un atac la adresa democraţiei – ea nu poate rezista în absenţa libertăţii de asociere a celor care îşi propun să se implice în viaţa comunităţii lor şi care trag la răspundere autorităţile centrale şi locale, inclusiv Guvernul şi Primăria Generală a Capitalei, pentru lipsa lor de eficienţă şi de implicare. Sunt vulnerabilizaţi cei pentru care drepturile copilului nu sunt simple abstracţii, ci un angajament de fiecare zi pentru a asigura accesul acestor micuţi la servicii de sănătate esenţiale pentru a rămâne în viaţă„,afirmă reprezentanţii RESPECT.

Ei îşi exprimă  solidaritatea cu Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” şi cu cei care sunt deligitimaţi şi stigmatizaţi pentru munca lor în domenii sensibile în care statul român a eşuat ruşinos.

”Organizaţiile neguvernamentale din sectorul social trebuie să aibă pe mai departe posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pentru care au fost înfiinţate în condiţiile legii, fără presiuni şi imixtiuni abuzive din partea autorităţilor”, conchide asociaţia.

Respect. Platforma pentru Drepturi şi Libertăţi este o alianţă a 110 organizaţii neguvernamentale din România şi 170 de cetăţeni, constituită public pe 7 iunie 2017.

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, fondată de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, construieşte din donaţii private un spital oncologic pentru copii, iar de câteva zile se află în conflict deschis cu primarul Capitalei Gabriela Firea şi acuză presiuni din partea ministrului Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.