Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a anunţat că formaţia lui nu se va prezenta la meciul din sferturile de finală ale Cupei Ligii, dacă organizatorii, EFL, nu găsesc o dată convenabilă pentru disputarea partidei, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă nu găsesc o dată convenabilă - şi nu vorbesc de ziua de Crăciun, de la ora 15.00 - nu vom juca şi adversarul se va califica direct. Nu vom fi victimele acestei probleme. Cred că mulţi tipi de la Premier League s-au uitat la TV sperând ca Arsenal să treacă, în această seară. Îmi pare rău, băieţi!", a spus Klopp.

Liverpool a obţinut calificarea în sferturi, miercuri seară, după un meci câştigat la penaltiuri şi după ce a fost 5-5 în 90 de minute, cu Arsenal Londra.

Întâlnirea din sferturi, cu un adversar ce va fi cunoscut joi, după tragerea la sorţi, ar trebuie să aibă loc în săptămâna care începe la 16 decembrie. Însă Liverpool, în calitate de campioană a Europei, trebuie să joace în Qatar, la Cupa Mondială a cluburilor. Englezii intră în competiţie la 17 sau 18 decembrie, în semifinale, iar finala este programată la 21 decembrie.

Este cert că Liverpool nu poate evolua în Cupa Ligii în acea săptămână, dar tehnicianul german cere EFL să fie atentă când reprogramează meciul, pentru că nu vrea să joace în perioada sărbătorilor de iarnă.

Fără 11 jucători de importanţi, Liverpool a învins, pe teren propriu, după excutarea loviturilor de departajare, pe Arsenal Londra, în optimile de finală ale Cupa Ligii Angliei.

Gazdele au avut 1-0, după autogolul lui Mustafi, din minutul 6. Arsenal a întors scorul şi a condus cu 3-1, după ce au marcat Torreira '19, Martinelli '26 şi '36. Până la pauză, Milner a redus din diferenţă, 2-3, în minutul 43, din penalti.

Maitland-Niles a ridicat scorul la 4-2, în minutul 54, dar Liverpool nu a cedat şi a marcat de două ori, prin Oxlade-Chamberlain '58 şi Origi '62.

Willock, în minutul 70, a dus scorul la 5-4 pentru oaspeţi, dar Origi a egalat, în minutul 90+4.

La penaltiuri, a ratat doar Dani Ceballos şi astfel Liverpool s-a impus cu 5-4.

Au mai obţinut califcarea în sferturi Manchester United, Manchester City, Everton, Leicester, Oxford United, Colchester şi Aston Villa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.