Deputatul PSD Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicaţiilor, susţine că este o greşeală comasarea Ministerului Comunicaţiilor cu Ministerul Transporturilor, considerând că domeniul IT necesită o atenţie sporită, întrucât generează şase la sută din PIB. "E ruşinos din partea ministrului desemnat să trateze în acest mod un domeniu vital pentru România. Nu am auzit nimic despre digitalizare, probabil celor de la PNL le provoacă greaţă. De fiecare dată când liberalii au pus mâna pe guvernare, prima măsură a fost să desfiinţeze Comunicaţiile“, spune Cojocaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PSD de Iaşi Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicaţiilor în anul 2018, afirmă, într-un comunicat de presă, că prestaţia ministrului propus de PNL la Transporturi şi Comunicaţii la audierea din comisiile reunite din Parlament n-a fost convingătoare, el precizând că nu poţi vorbi doar 30 de secunde despre un sector vital pentru România.

"Este o greşeală comasarea Transporturilor cu sectorul Comunicaţiilor. Ministrul propus Lucian Bode a vorbit doar 30 de secunde despre planurile sale pentru acestor sector, ce ar trebui să beneficieze de atenţie sporită. Asta în condiţiile în care IT-ul generează şase la sută din PIB. A vorbit pe larg despre infrastructură, este firesc s-o facă, dar s-a referit foarte puţin la proiectele importante din zona comunicaţiilor“, a afirmat deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

El a spus că pentru Comunicaţii, ministrul Lucian Bode propus de PNL a alocat doar două pagini, în timp ce despre sectorul IT n-a găsit nicio referire.

"E ruşinos din partea ministrului desemnat să trateze în acest mod un domeniu vital pentru România. Nu am auzit nimic despre digitalizare, probabil celor de la PNL le provoacă greaţă. De fiecare dată când liberalii au pus mâna pe guvernare, prima măsură a fost să desfiinţeze Comunicaţiile“, a mai spus deputatul Bogdan Cojocaru.

El a precizat că ar fi dorit să afle intenţiile ministrului desemnat Lucian Bode privind Agenţia pentru Digitalizarea României, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Institutul de Cercetare Informatic.

"L-am întrebat şi despre soarta OIPSI - Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, dar domnul Bode nu a dorit să răspundă la întrebare, evident pentru că nu ştie ce înseamnă. A trecut prea repede peste toate aceste chestiuni, dar îl avertizez că îi voi monitoriza atent activitatea, asta dacă Guvernul Orban va fi învestit în Parlament“, a mai precizat Bogdan Cojocaru.

Ministrul Transporturilor din Cabinetul Orban, Lucian Bode, a primit aviz favorabil după audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, el înregistrând 30 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi 10  abţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.