Chitaristul formaţiei Queen, Brian May, a găsit ultimele două piese franceze din seria de "Les Diablerii" (fotografii ale diavolului) după 30 de ani şi va relansa un volum cu acestea în ediţie completă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele dintre acestea sunt denumite "The Infernal Cavalry"(cavaleria infernală), "Satan the Journalist"(satan jurnalistul) şi "Bicycle Race in Hell"(întrecerea de biciclete din Iad) şi vorbesc despre opresiune, tortură şi mizerie. 

Există şi scene care îi înfăţişează pe cei blestemaţi jucând biliard la "Cafe Chez Satan", un carnaval fantezist cu Prinţul Întunericului şi o "loterie în Iad" pentru care există un singur câştigător. 

Scenele înfăţişează viaţa de zi cu zi în Iad. Au apărut în Franţa în secolul al XIX-lea şi au fost numite "Diableries".  

Pentru aproape 30 de ani, May a încercat să adune toate cele 182 de cărţi poştale. Aproape a reuşit în 2013, când a publicat o carte împreună cu prietenul său Denis Pellerin şi cu Paula Fleming, care cuprinde 180 de carduri. Săptămâna aeasta volumul "Diableries: Stereoscopic Adventures in Hell" va fi relansat având şi cele două piese lipsă. 

"Sunt foarte bucuroşi", a spus May. "Nu credeam că vom ajunge vreodată în acest punct, am crezut că sunt pierdute. Nu mi-am imaginat că vom găsi fotografiile care lipsesc pentru că deja căutam 30 de ani". 

"Faptul că volumul a fost publicat a făcut diferenţa, deodată toată lumea era pe drumul cel bun. Am creat detectivi în toată lumea şi acesta este motivul pentru care aceste cărţi poştale au reapărut". 

"Les Diableries" reprezintă titlul unei serii de fotografii stereoscopice publicate la Paris la mijlocul anilor 1800, atunci când au fost produse pe o perioadă de 20 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.