Jandarmi montani şi salvamontişti din judeţul Argeş s-au mobilizat, duminică după amiază, pentru a interveni pe munte, în urma unui apel la 112 dat de un grup de turişti care au cerut ajutor pe motiv că ar fi fost ameninţaţi de către o persoană, cu o seringă, pe un traseu zona Lacului Călţun. Ajunşi la faţa locului, reprezentanţii autorităţilor au constatat că alarma a fost falsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Argeş, o echipă formată din doi jandarmi de la Postul montan Arefu a intervenit, duminică după amiază, împreună cu salvamontişti, pe un traseu marcat, în apropierea lacului Călţun. Salvatorii montani au cerut sprijinul Jandarmeriei după ce o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutor, susţinând că, în timp ce se afla cu alte persoane pe munte, grupul de turişti ar fi fost ameninţat cu o seringă, de către un necunoscut. 
„După ce au ajuns la locul indicat, jandarmii au identificat persoana despre care s-a pretins că a fost agresivă. În realitate, bărbatul a observat o persoană din grup că nu se simte bine şi a vrut să le acorde ajutor dar aceştia s-au speriat si au cerut ajutor autorităţilor„ au declarat reprezentanţii Jandarmeriei Argeş. 
Jandarmii l-au controlat pe bărbatul care i-ar fi ameninţat pe turişti şi au găsit asupra acestuia o pungă cu medicamente folosite pentru calmarea durerii, fără a descoperi nici seringă şi nici vreun alt obiect periculos. Acesta le-a spus jandarmilor că este om al muntelui, că tot ce a făcut a fost să întrebe dacă unul dintre turiştii din grup are nevoie de ajutor, moment în care turiştii au fugit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.