Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit duminică faptul că a urmărit raidul în care a fost ucis liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, în Siria, în timp ce operaţiunea era în desfăşurare ”ca şi cum te uitai la un film”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe vrea ca înregistrarea video să fie făcută publică, pentru a-i demoraliza pe susţinătorii lui al-Baghdadi.

El a precizat că a urmărit desfăşurarea unei mari părţi a operaţiunii sâmbătă nopatea (ora locală) din Situation Room, la Casa Albă.

Al-Baghdadi se afla sub supravegherea Statelor Unite de mai multe săptămâni, a dezvăluit el.

În timpul operaţiunii, forţele americane au zburat la joasă altitudine, rapid, şi s-a tras împotriva lor, la un moment dat.

Trump vrea ca înregistrarea video a operaţiunii să fie făcută publică, pentru ca lumea să vadă că al-Baghdadi şi-a petrecut ultimele momente ”plângând”, ”smiorcăindu-se” şi ”urlând”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.