Fostul ministru de Interne Carmen Dan îi ia apărarea, într-o postare pe Facebook, şefului DSU Raed Arafat, ţintă a criticilor după apariţia unor înregistrări referitoare la incendiul din Colectiv. afirmând că,pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoţie publică, oferind doritorilor de senzaţional sânge. ”Ca şi momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”, consideră fostul ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Constat că, în practica obişnuită, pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoţie publică, oferind doritorilor de senzaţional sânge, prin sacrificarea unor oameni care au făcut ceva pentru acest sistem! Bine ar fi să existe cumpătare, bun simţ în evaluare şi încredere că organele judiciare îşi vor face treaba fără a le oferi înainte de decizia legală victime! Ca şi momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”. Nu sunt eu avocatul lui Raed Arafat; am convingerea că poate răspunde singur şi cu argumente, însă nu pot să nu condamn punerea sa la zid în aceste zile”, scrie Carmen Dan.

Ea consideră că ”poate este mai util pentru sistem să se reflecteze asupra beneficiului creării unei Agenţii Guvernamentale pentru Situaţii de Urgenţă, aşezată pe principii solide de coordonare a tuturor instituţiilor cu competenţe în gestionarea situaţiilor de urgenţă”.

”Este însă campanie electorală! Şi este trist că în astfel de momente, printre instrumentele pentru lupta politică se află şi discreditarea unor oameni şi a unor instituţii!”, afirmă fostul ministru.

Referindu-se lamomentul 10 august şi la violenţele din Piaţa Victoriei, ea spune că „a fost pusă în faţa plutonului de execuţie Jandarmeria română, o instituţie fundamentală într-un stat democratic cum ne pretindem, discreditată, expusă manipulărilor grosolane, destabilizată funcţional”.

Acum urmează IGSU! Brusc, oamenii trebuie să uite că pompierii militari sunt salvatorii aşteptaţi de toţi la greu, că avem nevoie de ei să fie acolo când focul, apa, vremea, starea fizică ne îngenunchează! Ca în fiecare sistem, sunt şi oameni fără vocaţie care, întâmplator sau nu, l-au penetrat. Eu am convingerea că cine nu merită, în astfel de sisteme nu poate rezista! Dar nu poţi destabiliza instituţii vitale din punct de vedere social, doar de dragul unui vot! Va veni vremea când va fi nevoie să le reclădim, o vreme mult mai dificilă decât vremea în care trebuie doar să le consolidăm şi să le eficientizăm!”, afirmă Carmen Dan.

Ea avertizează contestatarii ”care au sau nu (mai degrabă nu) toate datele despre cum funcţionează sistemul de ordine publică sau cel al situaţiilor de urgenţă şi nu folosesc un limbaj adecvat” că nu va ezita în a le bloca accesul pe pagina sa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.