Premierul vitnamez Nguyen Xuan Phuc a dispus o anchetă cu privire la traficul de vietnamezi în străinătate, în contextul unor relatări de presă cu privire la dispariţia unor vietnamezi, consideraţi eventuale victime în camionul frigorific descoperit în apropiere de Londra cu 39 de cadavre în remorcă, potrivitpresei oficiale vietnameze, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este necesar să se ancheteze şi să clarifice cazuri de cetăţeni vietnamezi care sunt duşi ilegal în ţăristrăine şi să se acţioneze cu stricteţe în cazul unor încălcări”, a dispus Phuc, citat într-un comunicat, potrivit ziarului local VnExpress.

Phuc a îndemnat Ambasada Vietnamului la Londra să coopereze cu poliţia britanică şi să ajute la identificarea victimelor.

Ambasada vietnameză a deschis o linie telefonică la care cetăţeni vietnamezi să ceară ajutor, a anunţat Guvernul pe site.

Numeroase familii vietnameze sunt îngrijorate de soarta copiilor lor daţi dispăruţi.

Potrivit presei locale, 13 familii din centrul Vietnamului au dat copii dispăruţi de la 23 octombrie, data descoperirii camionului frigorific în Essex.

După descoperirea a 39 de cadavre în camion, poliţia britanică a sugerat iniţial că ar fi vorba despre imigranţi chinezi.

În prezent se pare că majoritatea victimelor sunt cetăţeni vietnamezi.

Un activist a dezvăluit vineri mesaje scise de Pham Thi Tra My, în vârstă de 26 de ani, trimise mamei sale în Vietnam, în care spunea că ”moare pentru că nu poate respira”.

Sute de vietnamezi sunt traficaţi în Marea Britanie anual, potrivit organizaţiei de caritate Ecpat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.