Fostul preşedinte american Barack Obama a adus un elogiu integrităţii în exercitarea puterii, la Baltimore, la funeraliile lui Elijah Cummings, un ales afroamerican şi un reprezentant de seamă al Congresului american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există nicio slăbiciune în faptul de a fi respectabil”, a declarat Obama, o aluzie abia voalată la adresa succesorului său  Donald Trump, pe care nu l-a pomenit vreun moment.

”Nu eşti un nimeni pentru că dai dovadă de integritate şi îi tratezi pe ceilalţi cu respect”, a adăugat el.

Cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite a elogiat neobositul ”angajament faţă de justiţie” al lui Elijah Cummings, decedat la 17 octombrie, la vârsta de 68 de ani, care prezida puternica Comisie însărcinată cu supervizarea Executivului şi ocupa, astfel, un rol central în ancheta destituirii lui Donald Trump.

”Nu poţi fi un lider politic într-o ţară liberă dacă îi deteşti pe toţi cei cu care nu eşti de acord”, a tunat, cu puţin înainte Bill Clinton, alt preşedinte venit să-i aducă un omagiu alesului din Baltimore.

Circumscripţia lui Cummings cuprindea o mare parte din Baltimore, un oraş industrial cu populaţie majoritar de culoare, afectat de probleme sociale, droguri şi violenţă.

În iulie, Donald Trump a catalogat oraşul Baltimore drept ”un bazar infestat de şobolani şi rozătoare” şi l-a atacat pe Elijah Cummings.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.