Maria Butina, o cetăţeană rusă condamnată în Statele Unite după ce a fost găsită vinovată de faptul că a încercat să se infiltreze în mediile politice americane, a fost eliberată din închisoare vineri, a anunţat Administraţia penitenciară federală americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra urma să fie expulzată imediat în Rusia.

Ea a fost arestată în iulie 2018 şi a fost condamnată în aprilie la 18 luni de închisoare.

Aproape jumătate din această pedeapsă a fost recunoscută ca ispăşită.

Potrivit justiţiei americane, Butina a ţesut legături cu National Rifle Association (NRA) care i-au permis să intre în contact cu preşedintele american Donald Trump înainte ca acesta să fie ales şi cu unul dintre fii acestuia.

Justiţia americană a stabilit că, în pofida lipsei unor legături între aceasta şi serviciile ruse de informaţii, ea a făcut parte dintr-un complot al Kremlinului vizând infiltrarea acesteia şi perturbarea sistemului politic american în alegerile din 2016, în care Trump a obţinut o victorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.