Şeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei - Brigada Rutieră, Valentin Vezeteu, şi un alt bărbat sunt cercetaţi sub control judiciar de DNA Braşov după ce primul i-ar fi promis celuilalt că va interveni la poliţiştii din Poiana Braşov pentru a clasa un dosar în care acesta era cercetat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile a lui Valentin Vezeteu, comisar de poliţie, şeful Serviciului Sistematizări din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) -Brigada Rutieră, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, şi a unei alte persoane, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

"În perioada aprilie - 18 octombrie 2019, inculpatul Vezeteu Valentin, în calitatea menţionată mai sus, la cererea celuilalt inculpat, cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, ar fi promis că îşi va folosi influenţa dată de funcţia sa de şef în cadrul D.G.P.M.B.-Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov care instrumentau cauza respectivă, să acţioneze în scopul propunerii unei soluţii de clasare", arată DNA, într-un comunicat de presă.

În schimb, Vezeteu ar fi acceptat de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în staţiunea Poiana Braşov.

DNA arată că, în dosarul Poliţiei din Poiana Braşov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în condiţiile în care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, după ce a fost prins băut la volan.

"Concret, la 18 octombrie 2019, dată la care celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, ofiţerul de poliţie Vezeteu Valentin s-ar fi deplasat la Poliţia Staţiunii Poiana Braşov unde ar fi discutat cu mai mulţi colegi, printre care şi cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să le impună acestora adoptarea unei soluţii de clasare. În acelaşi context, inculpatul Vezeteu Valentin i-ar fi promis poliţistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în Bucureşti şi va avea nevoie, precum şi un calculator pentru instituţia în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpat", scrie în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.