Peste 1.000 de clădiri din centrul istoric al municipiului Constanţa au fost inventariate şi sunt disponibile într-o aplicaţie, cei interesaţi putând afla astfel informaţii despre fiecare imobil, de la anul construcţiei, regimul de înălţime până la funcţiunea clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că date despre centrul istoric al municipiului sunt disponibile prin aplicaţia "Sit Urban". 
 
"Împreună cu specialişti ai Băncii Mondiale, cu voluntari, arhitecţi şi specialişti din mai multe ţări, urbaniştii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa au reuşit să inventarieze în Aplicaţia Sit Urban, disponibilă şi prin accesarea unui cod QR, toate cele 1.081 de construcţii din Zona Peninsulară. Fiecare imobil are o fişă de date care cuprinde toate informaţiile despre clădire, de la anul construcţiei, identificarea în cvartal şi regimul de înălţime până la funcţiune, starea faţadei, a acoperişului, tâmplăria, împrejmuirea sau starea anexelor”, se arată în comunicat. 
 
Primarul Decebal Făgădău a spus că face un apel la cei care deţin date despre imobilele aflate în zona istorică a Constanţei să ajute la completarea informaţiilor despre aceste clădiri. 
 
"Am inventariat casă cu casă, imobil cu imobil, anexă cu anexă, toată zona cuprinsă între bulevardul Ferdinand şi Cazino. Pentru fiecare din aceste imobile s-a realizat o fişă de date care conţine informaţii de la identificare în cvartal până la descriere şi referinţe. Tocmai pentru că acest prim inventar se vrea a fi un instrument viu pentru administraţie, pentru proprietari, pentru pasionaţi, fac apel la toţi cei care deţin date despre imobilele din zona peninsulară să contribuie şi să ne ajute să populăm toate câmpurile rămase libere”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.