Aproape 80% dintre companiile care au implementat o strategie de securitate cibernetică aliniată la obiectivele de business au anticipat şi gestionat mai eficient noile riscuri asociate proiectelor de digitalizare a activităţii, potrivit sondajului global PwC Digital Trust Insights.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, 60% dintre companiile care au implementat o astfel de strategie de securitate cibernetică sunt mai optimiste în privinţa rezultatelor financiare si estimează o creştere cu 5% a veniturilor şi a ratei de profit în următorii trei ani.

O treime dintre acestea activează în domeniul serviciilor financiare şi 30% în domeniul tehnologie, media şi telecomunicaţii. Alte sectoare, precum industria, retailul, sănătatea, farma, energia, mineritul şi utilităţile reprezintă un sfert din respondenţi.

”Companiile au nevoie de o strategie de securitate cibernetică în cadrul proceselor de transformare digitală pentru a evita riscul unor pierderi financiare şi de date. Cei care au înţeles rolul strategic al echipelor de cyber şi au adoptat această abordare au rezultate peste aşteptări şi pot fi consideraţi avansaţi în domeniu. De exemplu, mai mult de 80% dintre aceste companii au anticipat noi riscuri cibernetice pe care le-au gestionat înainte de a-i afecta pe parteneri sau clienţi, comparativ cu 60% în cazul celorlalte companii”, a declarat Mircea Bozga, partener servicii de audit al riscului la PwC România.

Echipele de cyber sunt conectate la strategia de business. De exemplu, în contextul dezvoltării de produse, profesioniştii în securitate cibernetică ajută activ la proiectarea securităţii produselor. 65% dintre companiile avansate afirmă că echipa lor de securitate cibernetică este integrată în business şi are o strategie care sprijină obiectivele afacerii (faţă de 15% în cazul celorlalte companii).

Ele se coordonează în execuţie. 77% dintre companiile avansate spun că echipa lor de securitate cibernetică interacţionează direct cu echipa de management pentru a înţelege exact apetitul pentru risc al companiei (faţă de 22% dintre ceilalţi).

În plus, echipele de cyber au o abordare bazată pe riscuri. 89% dintre avansaţi spun că echipele lor de securitate cibernetică sunt implicate constant în gestionarea riscurilor asociate transformării digitale, faţă de 41% dintre celelalte companii.

86% din companiile avansate consideră că echipele lor de securitate cibernetică aduc o valoare semnificativă organizaţiilor lor, faţă de 50% în alte companii.

58% spun că echipele lor de cyber sunt foarte eficiente în gestionarea celui mai acut risc generat de transformarea digitală, faţă de 21% dintre ceilalţi.

Companiile avansate sunt mult mai optimiste cu privire la potenţialul de creştere a veniturilor şi a marjei de profit, 57% aşteptându-se ca veniturile să crească în medie cu 5% sau mai mult în următorii trei ani, faţă de 31% din ceilalţi.

53% se aşteaptă ca marja de profit să crească cu 5% sau mai mult, faţă de 28% ceilalţi.

Sondajul PwC Digital Trust Insights a fost realizat în rândul a peste 3.000 de directori şi profesionişti IT din întreaga lume. Aproape 40% dintre companiile participante la sondaj pot fi considerate avansate în securitate cibernetică. Din perspectivă geografică, companiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) sunt subreprezentate. Doar 21% dintre respondenţii EMEA sunt avansaţi din punct de vedere al securităţii cibernetice.          

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.