Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră că ar fi nevoie de "o discuţie mult mai sinceră şi mai serioasă cu Uniunea Europeană şi cu Comisia în privinţa MCV-ului" şi constată că "nu sunt probleme" în Raport cu privire la Camera Deputaţilor. El susţine că prin respingerea solicitărilor de ridicare a imunităţii unor parlamentari "nu s-a încălcat nicio lege".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am studiat şi eu, şi ieri şi azi de dimineaţă. E discutabil. Nu e atributul meu, în mod deosebit am văzut că ministrul Justiţiei a intrat pe fond, presupun că ar trebui o discuţie mult mai sinceră şi mai serioasă cu Uniunea Europeană şi cu Comisia în privinţa MCV-ului”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament, întrebat ce părere are despre concluziile raportului. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduce "nu sunt probleme" şi că "s-au făcut anumiţi paşi”, iar joi dimineaţă s-a decis ca Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei Juridice, să fie reprezentantul Camerei Deputaţilor în discuţiile cu responsabilii MCV.
 
Întrebat despre decizia deputaţilor de a nu vota ridicarea imunităţii pentru unii parlamentari în vederea începerii urmăririi penale, Marcel Ciolacu spune că "nu s-a încălcat nicio lege".

Comisia Europeană a publicat marţi rapoartele MCV privind România şi Bulgaria, menţinând MCV pentru România, pentru că, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi, situaţie care constituie o sursă de preocupare majoră. De asemenea, evoluţia situaţiei în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră pentru Comisie. Comisia Europeană afirmă, însă, în comunicatul referitor la raportul MCV, că progresele înregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele asumate în momentul aderării la UE. Decizia finală privind ridicarea MCV va fi luată după consultarea Consiliului UE şi a PE. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.