Liderul Pro România Victor Ponta a spus că parlamentarii partidului său vor merge în comisii la audierile noilor miniştri, dar că nu s-a luat o decizie dacă aleşii Pro România vor participa şi la votul de învestitură. Întrebat dacă Guvernul Orban va trece, Ponta a spus: ”Probabil că da”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vom vedea dacă mergem la votul din Parlament, dar la comisii mergem cu siguranţă. Vrem să vedem şi noi care sunt miniştrii. Nu i-am întrebat azi cine sunt, întâlnirea cu cei de la PNL a durat zece minute. Dacă sunt buni, îi votăm în comisii, dacă sunt răi îi picăm“, a spus Victor Ponta, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat dacă va trece Guvernul Orban de votul Parlamentului, Victor Ponta a răspuns: “Probabil că da“.

“Le aduce domnul Borza oameni, că el le-a zis şi pesediştilor că le aduce oameni care să nu voteze moţiunea. Acum îi aduce lui Orban oameni care voteze guvernul. Probabil că trece. Dar scopul unui guvern nu e să obţină votul de învestitură, scopul unui guvern e să guverneze bine. Cum faci dacă în ziua aia la ora două te votează UDMR, ALDE, PMP, USR, minorităţi şi un grup de transfugi, şi seara la televizor toţi sunt în opoziţie faţă de tine? Cum guvernezi? Vrei doar să-ţi pui poza pe stânga la Palatul Victoria? Trebuie să laşi ceva în urmă“, a precizat Ponta.

Liderul Pro România afirmă că Viorica Dăncilă le-ar fi promis liberalilor că de la PSD vor veni 20-30 de voturi pentru instalarea guvernului Orban, dar nu crede că acest lucru se va întâmpla.

“Doamna Dăncilă a tot promis că o să dea 20-30 de voturi. Nu cred că are voturile astea. Era o promisiune din partea ei către Orban. Dar îi cunosc bine pe parlamentarii PSD. Nu cred că vor merge în sală să voteze. Mai degrabă vor avea unitate la grupuri şi dacă decid să nu intre, atunci nu intră în sală“, a afirmat Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.