Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, este contracandidatul său în alegerile prezidenţiale, acelaşi lucru fiind valabil şi invers, precizând că nu vrea ca acest lucru să fie interpretat ca o aroganţă. Dăncilă susţine că celelalte partide au răspuns "ordinului" dat de preşedinte pentru demiterea Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt convinsă că contracandidatul meu este Klaus Iohannis şi sunt singurul contracandidat care contează în această luptă. Nu vreau să credeţi că acest lucru este o aroganţă, dar uitaţi-vă la toţi ceilalţi că au răspuns ordinului dat de Iohannis pentru demiterea acestui guvern. Deci într-un fel s-au subordonat domnului preşedinte Klaus Iohannis şi atunci de ce să credem că intră într-o luptă cu domnul preşedinte dacă au ascultat de ceea ce le-a ordonat domnul preşedinte legat de demiterea acestui guvern”, a declarat Dăncilă, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava.

Dăncilă a precizat că nu este o problemă că a trecut moţiunea de cenzură, ci că celelalte partide nu au avut o alternativă la acest lucru.

"Nu e o problemă că a trecut moţiunea, se întâmplă, au mai fost moţiuni de cenzură care au trecut, dar în momentul în care dărâmi un guvern, toate celelalte partide politice trebuiau să aibă o alternativă, trebuiau ceilalţi să discute, noi vrem alegeri în două tururi sau noi vrem alegeri anticipate. Toate aceste lucruri trebuiau discutate şi vedeau dacă au această alternativă, dacă dădeau dovadă de responsabilitate. Dar vedem acum că nu se înţeleg în niciun fel şi atunci toată lumea se întreabă ce urmează”, a explicat liderul PSD.

Dăncilă a mai spus că Guvernul interimar pe care îl conduce nu poate adopta proiecte de lege şi sunt multe lucruri pe care nu le poate face deoarece acestea sunt limitele legale.

"Noi avem un guvern interimar. Dar nu putem să adoptăm proiecte de legi, avem anumite lucruri pe care nu putem să le facem, iar oamenii au nevoie în continuare de acte normative, de măsuri luate de guvern, nu doar măsurile care se încadrează în limitele legii. Vine iarna, trebuie să ne ocupăm de deszăpezire, de căldură, de foarte multe lucruri, de alegeri”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.