Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că se aştepta la poziţia liderului PRO România, Victor Ponta, menţionând că nici nu şi-ar dori să guverneze împreună cu acesta. "Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare, continuăm negocierile, individuale", afirmă Orban. El menţionează că sunt peste 25 de parlamentari cu care s-au purtat discuţii şi care ar putea fi convinşi să voteze învestitura Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a spus, miercuri, după discuţiile cu reprezentanţii PRO România, că se aştepta la atitudinea lui Victor Ponta.

"În mod evident, vă mărturisesc că mă aşteptam la această poziţie. Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare, continuăm negocierile, individuale, cu parlamentari independenţi, cu parlamentari care se află în diferite situaţii, de asemenea, purtăm discuţii individual cu parlamentari din PSD. Evident, nu purtăm nicio negociere instituţională cu PSD, nu avem ce discuta cu PSD, obiectivul nostru este să îndepărtăm de la putere rămăşiţele acestui guvern toxic (...)", a spus Orban.

El a spus că aceia care nu votează Guvernul PNL sunt cu PSD.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple: cine nu votează Guvernul PNL este de fapt cu PSD şi cu Dăncilă şi se face co-responsabil privind păstrarea la putere a acestui guvern", a afirmat orban.

El a adăugat că formula cu care se va rpezenta în faţa românilor este rezultatul discuţiilor cu parteneri care au fost alături de PNL şi au asigurat succesul moţiunii de cenzură..

"Dacă astăzi unul dintre partidele care au votat moţiunea preferă să rămână alături de Dăncilă, e problema lor. În ce ne priveşte am purtat discuţii cu partenerii politici (...) Nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta", a mai spus Orban.

El a explicat că în perioada negocierilor pentru moţiune a spus public că nu s-au înteles pe toate aspectele.

"Sunt peste 25 de parlamentari cu care am purtat discuţii până acuma şi care cred că ar putea fi convinşi să vină şi să participe la votul de învestitură şi să voteze învestirea Guvernului", a susţinut Orban.

El a menţionat că sunt discuţii cu PMP, "sunt parteneri cu care am luptat în opoziţie şi am convingerea că PMP va susţine guvernul".

"PNL este în parteneriat cu preşedintele României şi ne consultăm în privinţa celor mai importante discuţii. Preşedintele va cunoaşte lista ministrilor", a mai spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.