Un inspector de muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a fost prins în flagrant când primea 500 de lei de la administratorul a două firme, căruia i-ar fi cerut în total 1.500 de lei pentru a nu constata posibile abateri, în timpul unui control. Acesta i-a dat iniţial 1.000 de lei, iar apoi l-a denunţat, fiind organizat flagrantul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară de la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, în urma activităţilor complexe desfăşurate, a prins în flagrant, marţi, un inspector de muncă, în timp ce primea 500 de lei de la un denunţător.

Astfel, în urmă cu o zi, denunţătorul, administrator a două societăţi comerciale, a apelat CallCenter Anticorupţie 0800806806, sesizând că inspectorul de muncă i-a pretins 1.500 de lei pentru a nu constata posibile abateri la legislaţia muncii, în timpul unui control. Denunţătorul a precizat că a dat suma de 1.000 lei, urmând să se întâlnească cu inspectorul de muncă pentru a-i remite şi diferenţa de 500 de lei.

Marţi, inspectorul de muncă l-a chemat pe martorul denunţător la sediul I.T.M. Dolj, unde s-a procedat la surprinderea în flagrant a infracţiunii, arată DGA.

În urma percheziţiei, în autoturismului inspectorului de muncă a fost găsită şi suma de 1.000 lei pe care martorul denunţător i-a remis-o acestuia luni seara.

La aceste activităţi s-a beneficiat de sprijinul B.O.S. Craiova.

În cauză se continuă cercetările pentru luare de mită, urmând a se dispune măsurile legale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.