Fratele autorului atentatului sinucigaş de la Manchester din 2017, soldat cu 22 de morţi, a pledat nevinovat marţi faţă de acuzaţii de crimă formulate împotriva sa de către justiţia din Marea britanie care a amânat procesul la începutul anului viitor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hashem Abedi, fratele lui Salman Abedi, a fost arestat la 17 iulie la Londra, după ce a fost extrădat de Libia, ţara sa de origine, în care a plecat după atac.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, este inculpat cu privire la ”crimă, tentaivă de crimă şi complot vizând să provoace o explozie susceptibilă să pună vieţi în pericol”.

Poliţia îl suspectează de faptul că a cumpărat materialul chimic destinat fabricării bombei folosite în atentat, că a fabricat detonatoarele şi a ajutat la cumpărarea maşinii în care au fost depozitate componentele bombei.

La 22 mai 2017, Salman Abedi şi-a detonat bomba la Manchester, în nordul Angliei, la ieşirea  dintr-o imensă sală de concert în care cânta starul pop american Ariana Grande.

În total 22 de persoane au fost ucise, inclusiv şapte copii, iar alte 260 de persoane au fost rănite.

Procesul, care urmează să aibă loc la Tribunalul Penal Old Bailey, la Londra, ar urma să dureze opt săptămâni.

Prevăzut iniţial în noiembrie, procesul a fost amânat la 13 ianuarie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.