Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste disperate” şi „When They See Us”, a fost fotografiată în timpul unei plimbări în curtea închisorii unde ispăşeşte o pedeaspă de două săptămâni primită după ce a fost găsită vinovată în cazul înşelătoriei pentru dobândirea de locuri la universităţi americane de elită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea s-a prezentat la închisoarea federală din din Dublin (San Francisco), California, pe 15 octombrie, iar cinci zile mai târziu presa americană a făcut publice imagini surprise în curtea instituţiei.

În total, ea va petrece 13 zile în închisoare, pentru că o zi a petrecut-o în custodie în luna martie. Apoi actriţa va fi eliberată condiţionat, timp de un an, în care va trebui să efectueze şi 250 de ore de muncă în folosul comunităţii. În plus, Huffman a fost amendată cu 30.000 de dolari.

Instituţia de corecţie din Dublin este considerată o închisoare „de securitate scăzută”, cu 1.235 de femei.

Felicity Huffman este primul părinte implicat în acest caz, denumit Operation Varsity Blues, care a fost condamnat. De la hotărârea luată în cazul ei şi până în prezent, zece părinţi care au pledat „vinovat” au fost sancţionaţi cu amendă şi sau cu închisoare de până la 5 luni.

Operaţiunea, denumită de FBI „Varsity Blues”, după un film din anii 1990 despre presiunea pe care o exercită bursele şcolare sportive, are în vedere nereguli comise în perioada 2011 - 2018, când, spun anchetatorii, părinţii au încercat să înşele procesul de admitere american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.