Poliţiştii din Capitală, reprezentanţi ai ISU Bucureşti-Ilfov, ai ITM, Protecţiei Consumatorilor şi ai DSV au dat 18 sancţiuni, în valoare de 45.000 de lei, în urma unor controale făcute la cluburi şi un centru de expoziţie din Sectorul 1. Acţiunea a vizat legalitatea funcţionării, a actelor de comerţ şi existenţa autorizaţiilor necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 - Direcţia Control Comercial şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti au făcut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, controale la mai multe cluburi şi la un centru de expoziţie, din Sectorul 1.

Potrivit Poliţiei Capitalei, s-a urmărit legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, legalitatea actelor de comerţ şi existenţa autorizaţiilor necesare funcţionării, identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, verificarea legalităţii funcţionării pe linia pazei bunuri, prevenirea şi combaterea abaterilor de la regimul rutier, controlul aplicării prevederilor legale referitoare la relaţiile în muncă, la securitatea şi sănătatea în muncă, la protecţia salariaţilor şi a prevederilor legale referitoare la asigurările sociale, precum şi verificarea respectării normelor pe linia apărării împotriva incendiilor.

"În urma verificărilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 45.000 lei. Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 241/2005, privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a prevederilor Legii 8/1996, privind drepturile de autor şi drepturile conexe", arată sursa citată.

Acţiunea face parte din activităţile Poliţiei Române pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.