Actorii Jane Fonda şi Sam Waterston, parteneri în seriale ca „News Room” şi „Frankie & Grace”, au fost arestaţi vineri, în timpul unui protest privind mediul care a avut loc în faţa Capitoliului, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al US Capitol Police a declarat că vineri au fost arestate 17 persoane pentru protest ilegal. Ele au fost acuzate că s-au adunat, au creat un blocaj şi au incomodat.

Fotografii cu momentele în care cei doi au fost reţinuţi au fost publicare pe reţele de socializare.

Este pentru a doua oară într-o săptămână când Jane Fonda, în vârstă de 81 de ani, este arestată. Ea a lansat campania Fire Drill Fridays. Actriţa a promis să protesteze, până la finalul anului, în fiecare vineri în faţa Capitoliului.

„Voi fi la Capitoliu în fiecare vineri, fie că plouă ori e soare, inspirată de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru”, a scris Fonda pe site-ul personal. „Nu mai pot sta deoparte şi să îi las pe oficialii noştri aleşi să ignore şi, chiar mai rău, să dea putere industriilor care ne distrug planeta pentru profit. Nu vom continua să permitem asta”. 

În urmă cu o săptămână, vineri, au fost arestate 16 persoane, care au primit acuzaţii similare.

Pentru Sam Waterston, în vârstă de 78 de ani, a fost prima reţinere, după cum a afirmat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.