Preşedintele american Donald Trump a anunţat plecarea secretarului său al Energiei Rick Perry, afirmând pur şi simplu că ”a venit timpul”, după care a anunţat că i-a găsit deja un înlocuitor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rick a făcut o treabă fantastică la Energie, dar a venit timpul, trei ani e mult”, a declarat Donald Trump într-o vizită în Texas.

”Noi îl avem pe succesorul său, îl voi anunţa foarte curând”, a continuat el.

Secretarul adjunct Dan Brouillette, care a asistat la mai multe reuniuni internaţionale în domeniul energiei în ultimele luni, ar urma să-i succeadă.

Rick Perry, în vârstă de 69 de ani, un fost guvernator al Texasului şi un candidat înfrânt în alegerile primare republicane din 2016, a anunţat luna aceasta că nu intenţionează să demisioneze, dezminţind dezvăluiri de presă potrivit cărora urmează să plece din funcţie în noiembrie.

În ultimele săptămâni el s-a aflat în centrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump.

Trei comisii din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, l-au somat pe Rick Perry  să le transmită documente cu privire la rolul pe care l-a jucat în tentativa preşedintelui american de a exercita presiuni asupra Ucrainei pentru a ancheta cu privire la Joe Biden, unul dintre favoriţii în cursa la învestitura democrată în vederea alegerilor din 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.