Tiruri de artilerie şi bombardamente semnalau confruntări armate sporadice vineri, în sectorul Ras al-Ain, în nord-estul Siriei, potrivit unui jurnalist al agenţiei prezent la Ceylanpinar, de partea turcă a frontierei, la o zi după anunţarea unui armistiţiu americano-turc, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există tiruri de artilerie sporadice şi se pot auzi tiruri în oraşul Ras al-Ain”, a anunţat de asemenea directorul Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Turcia a acceptat joi o pauză de cinci zile în ofensiva sa în nordul Siriei, pentru a permite forţelor kurde să se retragă din ”zona de securitate” pe care intenţionează să o instituie dincolo de frontiera cu Siria.

Ea a promis Statelor Unite că această ”zonă de securitate” din nordul Siriei va fi temporară şi că nu va provoca deplasări în masă de populaţii, a declarat joi un oficial amerian de rang înaşt, relatează AFP.

”Turcii ne-au dat asigurări în mai multe rânduri că nu au nicio intenţie - absolut nicio intenţie, de la preşedintele (turc Recep Tayyip) Erdogan şi până la alţi oficiali de rang inferior - să rămână în Siria foarte mult timp”, le-a declarat unor jurnalişti reprezentantul special american pentru Siria James Jeffrey, la bordul avionului secretarului de Stat american Mike Pompeo, în zbor între Turcia şi Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.