Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis este în situaţia cea mai comodă dintre toţi actorii politici, pentru că, indiferent ce se va întâmpla după căderea Guvernului Dăncilă, preşedintele are cel mai mult de câştigat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a spus, joi seară, la TVR 1, că la ultima discuţie de la Cotroceni l-a simţit pe preşedintele Iohannis că este decis să-l nominalizeze pe Ludovic Orban ca premier şi i s-a părut că şeful statului are pregătite variante pentru fiecare situaţie care poate să apară.

"Am avut impresia că este pregătit pentru orice variantă, adică şi dacă trece noul guvern sau nu trece, dar şi pentru anticipate. El este în situaţia cea mai comodă dintre toţi actorii. I-a dat în braţe lui Ludovic nominalizarea, e o temă de campanie. Are o situaţie comodă, preşedintele are oricum de câştigat“, a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor.

El a precizat că ar fi bine ca România să aibă rapid un guvern, astfel încât până în 15 decembrie să avem aprobat bugetul pentru anul 2020.

"Dacă Ludovic Orban vine vinerea viitoare cu lista miniştrilor, atunci dezbaterile încep după 26 octombrie, asta înseamnă că dacă se amână un pic te trezeşti cu votul în Parlament înainte de 10 noiembrie. Ar fi bine să avem guvern cât mai repede, iar până în 15 decembrie să avem buget. Dacă intrăm în ianuarie fără buget lucrurile se vor complica. Dacă s-a întâmplat căderea guvernului, trebuie să accelerăm. Nu cu orice preţ, important să existe o gândire serioasă“, a spus Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.