Liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis ca, în cazul în care noul guvern nu trece de Parlament, să desemneze miniştri interimari măcar pentru organizarea alegerilor, precizând că dincolo de interesul electoral trebuie să primeze cel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a declarat, joi seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că şi-ar dori ca noul Guvern să treacă de Parlament pentru că Executivul pe care încă îl conduce nu poate adopta proiecte de lege şi ordonanţe de urgenţă.

"Mi-aş dori să facă aceeaşi majoritate pe care au făcut-o la moţiune şi să vină cu un nou guvern. Dincolo de mine, dincolo de Viorica Dăncilă, este important ce se întâmplă cu ţara. Ştiţi foarte bine că acum, ca premier interimar, ca şi guvern care asigurăm interimatul, nu putem să adoptăm proiecte de lege, nu putem să adoptăm ordonanţe de urgenţă, se apropie iarna, oamenii sunt în incertitudine, deci nu este o situaţie bună pentru ţară. Dincolo de ce doresc pentru mine sau pentru guvern sau pentru partid este important ceea ce se întâmplă cu ţara. Mi-aş dori un guvern care să vină cât mai repede”, a spus Dăncilă.

Ea a precizat că PSD nu poate gira Guvernul condus de Ludovic Orban pentru că nu ştie ce program de guvernare va avea şi ce măsuri va lua.

"Noi nu putem gira acest guvern pentru că nu ştim ce program de guvernare au, nu ştim ce măsuri iau, iar dacă vor lua măsuri împotriva populaţiei prin votul nostru noi girăm aceste măsuri, deci nu putem face acest lucru şi din acest motiv nu ne vom prezenta la vot pentru noul guvern”, a explicat liderul PSD.

Întrebată dacă îşi asumă organizarea alegerilor în cazul în care noul guvern nu va fi validat până atunci, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu am ministrul Afacerilor Interne. Eu cred că în primul rând preşedintele ar trebui, ştim că la dânsul de îndată durează foarte mult, dar poate ar putea şi domnul preşedinte să respecte Constituţia pentru că avem o decizie a Curţii Constituţionale care vorbea de nişte interimate. Dacă nu poate să treacă Guvernul, măcar să desemneze miniştri interimari pentru organizarea alegerilor, un ministru interimar pe Energie pentru că se apropie iarna. Eu cred că dincolo de interesul electoral trebuie să primeze interesul naţional".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.