Preşedintele rus Vladimir Putin a supervizat joi manevre militare implicând 12.000 de militari şi tirul a 16 rachete balistice şi de croazieră, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste exerciţii, intitulate ”Grom-2019” (”Tunet-2019”), se desfăşoară de marţi în întreaga Rusie.

Exerciţiile includ, între altele, tiruri de rachete balistice de tip Iars şi Sineva - atât de la sol, cât şi din aer şi de pe mare.

Televizunea rusă a difuzat imagini în care Putin este primit la Ministreul rus al Apărării de către ministrul Serghei Şoigu, iar apoi supervizând aceste manevre de la Centrul Naţional rus de Control al Apărării, principalul post de comandament al armatei ruse.

În total, potrivit armatei ruse, aproximativ 12.000 de militari participă la acest exerciţiu ”doar de natură defensivă”, al cărui obiectiv este să ”formeze trupele în aplicarea măsurilor vizând descurajarea unui potenţial inamic”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că submarine din cadrul flotei ruse au tras rachete balistice de la mările Barents, Arctica şi Ohoţk, în Extremul Orient rus.

Rachetele trase de submarine au atins Kamceatka, în Extremul Orient rus, şi un poligon de antrenament în nord-vest.

O rachetă balistică de tip Iars a fost lansată de la poligonul de antrenament de la Pleseţk (nord) către o ţintă situată în Kamceatka, a precizat aceeaşi sursă.

”Toate rachetele şi-au atins ţinta”, a dat asigurări ministerul.

Grom-2019 intervine la mai puţin de două luni după abandonarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat de Statele Unite şi Rusia în timpul Războiului Rece, care interzicea rachetele cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

Rusia organizează cu regularitate mari manevre militare, anual, în septembrie, în care sunt mobilizaţi zeci de mii de militari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.