Elijah Cummings, un ales democrat în Congresul american foarte respectat care juca un rol crucial în ancheta vizând destituirea preşedintelui Donald Trump, a decedat joi la vârsta de 68 de ani, a anunţat biroul său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alesul din Maryland în Camera Reprezentanţilor a decedat la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore ”din cauza unor complicaţii legate de probleme de sănătate vechi”, a anunţat biroul într-un comunicat.

Un ales de culoare emblematic în Camera inferioară, al cărei membru era din 1996, şi preşedinte al puternicei Comisii de supervizare a Executivului, el ocupa un rol central în ancheta cu privire la preşedintele american, pe care democraţii vor să-l destituie. El s-a opus în multe rânduri preşedintelui american în ultimele luni.

Circumscripţia sa includea o mare parte din Baltimore, un oraş industrial cu populaţiie majoritar de culoare, subminat de probleme sociale, droguri şi violenţă.

Vestea dispariţiei sale a fost ”o lovitură în stomac”, a reacţionat Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate în Senat, deplângând o ”mare pierdere”.

”Astăzi noi am pierdut un gigant”, a reacţionat senatoarea din California Kamala Harris. Elijah Cummings era un ”lider curajos, un protector al democraţiei noastre”, a declarat aleasa, care canidează la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020.

”Prezenţa sa, pasiunea sa şi clarviziunea sa morală vor lipsi”, a apreciat, la rândul său, preşedintele democrat al Comisiei Judiciare a Camerei, Jerry Nadler.

În iulie, Donald Trump a prezentat oraşul Baltimore ca pe un ”bazar infestat de şobolani şi rozătoare”, atacându-l pe Cummings.

Fără să-i răspundă în mod direct preşedintelui, alesul a declarat că liderii trebuie să se abţină ”de la comentarii pline de ură şi incendiare” care scindează naţiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.