Purtătorul de cuvânt al UDMR Hegedüs Csilla răspunde criticilor senatorului USR Vlad Alexandrescu după respingerea alegerii primarilor în două tururi, în Senat, spunând că unii devin isterici şi fac scandal dacă ceea ce le trece pe moment prin cap nu este votat imediat. ”Poate aţi uitat că aţi făcut circ cu anticipatele, dar brusc aţi spus că e ok şi fără ele. Poate cele scrise de Rise Project v-au făcut să vă schimbaţi părerea”, spune ea, referindu-se la investigaţia pe tema neregulilor în activitateai liderului USR Dan Barna în calitate de consultant pe fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Transmitem USR-ului: Maturizaţi-vă (sau grow up, dacă asta înţelegeţi mai bine)! Am văzut în Parlamentul României că unii devin isterici şi fac scandal dacă ceea ce le trece pe moment prin cap nu este votat imediat de toţi. Domnule vicepreşedinte USR, bine aţi venit în democraţie! Poate aţi uitat că până ieri seara aţi făcut circ cu anticipatele, dar brusc v-aţi calmat şi aţi spus că e ok şi fără ele. Poate cele scrise de Rise project v-au făcut să vă schimbaţi părerea?!, afirmă purtătorul de cuvânt al UDMR.

Ea aminteşte deciziile Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legislaţiei electorale, inclusiv la revenirea la alegrea primsrilor în două tururi.

”Statul de drept, invocat de dimineaţa până seara de dvs. înseamnă respectarea acestor decizii, şi dacă vă plac, şi dacă nu!
Chiar modul de alegere a primarilor e cea mai mare problemă a ţării? Se vede că nu aveţi primari responsabili, altfel aţi şti că ei aşteaptă rectificarea bugetară că nu au de unde plăti încălzirea şcolilor. Rectificarea bugetară, un buget corect pentru anul viitor, şi alegeri cinstite sunt prioritatea, nu istericalele şi ideile nefondate. Ar fi cazul să vă maturizaţi, domnilor”, conchide Hegedüs Csilla.

Propunerea legislativă a USR privind alegerea primarilor în două tururi a fost respinsă miercuri la Senat prin voturile UDMR şi PSD, senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmând că PSD şi UDMR nu sunt partide naţionale, democratice, ci ”o gaşcă de baroni locali care vor să conducă primăriile şi judeţele ca nişte moşieri”. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

”PSD şi UDMR nu sunt partide naţionale, democratice. Sunt o gaşcă de baroni locali care vor să conducă primăriile şi judeţele ca nişte moşieri. Şi asta au dovedit astăzi în Senat când au votat împotriva alegerilor pentru primar în 2 tururi”, a scris pe Facebook senatorul USR Vlad Alexandrescu. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.