USR a cerut, miercuri, partidelor parlamentare nu doar să declare că ţin cont de voinţa cetăţenilor, ci să şi acţioneze ca atare, după ce Senatul a respins proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Reprezentanţii formaţiunii au subliniat că acest proiect este prioritar pentru ei şi este prima condiţie pentru susţinerea viitorului Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gata cu ipocrizia! USR cere partidelor parlamentare nu doar să spună că ţin cont de voinţa cetăţenilor, ci şi să acţioneze ca atare! Respingerea de astăzi, din plenul Senatului, a proiectului USR privind alegerea primarilor în două tururi reprezintă cea mai bună dovadă că USR a avut dreptate şi că actuala configuraţie a Parlamentului nu permite adoptarea reformelor reale şi profunde de care România are nevoie. Din acest motiv se impune organizarea cât mai rapidă de alegeri anticipate!”, a transmis, miercuri, USR, printr-un comunicat de presă.

USR a subliniat că ”UDMR a votat alături de PSD pentru respingerea proiectului USR, dar şi că PNL, ALDE şi Pro România au avut aproape jumătate dintre parlamentari absenţi”.

”Probabil sunt mai importante negocierile pentru un posibil viitor beneficiu într-o guvernare liberală decât să ne asigurăm, cu toţii, că localităţile României nu mai sunt administrate de oameni ce reprezintă doar 10-11% dintre locuitori. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi reprezintă prima condiţie din cele patru enunţate de Alianţa USR PLUS pentru a acorda votul de învestitură Guvernului Orban. Este prima deoarece e esenţială pentru legitimitatea aleşilor locali şi pentru recuperarea democraţiei la nivel local”, a mai transmis USR, adăugând că nu abdică de la principiile sale şi nu renunţă la cele patru condiţii enunţate pentru a acorda un vot de învestitură unui guvern Orban de tranziţie.

Propunerea legislativă a USR privind alegerea primarilor în două tururi a fost respinsă miercuri la Senat prin voturile UDMR şi PSD, senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmând că PSD şi UDMR nu sunt partide naţionale, democratice, ci ”o gaşcă de baroni locali care vor să conducă primăriile şi judeţele ca nişte moşieri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.