Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste disperate” şi „When They See Us”, s-a prezentat marţi la închisoarea federală din Dublin, California, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 14 zile de închisoare primită după ce a fost găsită vinovată în cazul înşelătoriei pentru dobândirea de locuri la universităţi americane de elită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost condusă la închisoare de soţul ei, actorul William H Macy, scrie The Guardian. 

În aprilie, Huffman a pledat „vinovat” pentru acuzaţia de fraudă, recunoscând că a plătit 15.000 de dolari consultantului Rick Singer, care a modificat rezultatele fiicei ei la examene.

Luna trecută, judecătoarea Idira Talwani a decis pedeapsa: 14 zile de închisoare, plata unei amenzi de 30.000 de dolari şi un an de eliberare sub supraveghere. Iniţial, i-a fost cerut să se predea pe 25 octombrie.

„Doamna Huffman este pregătită să îşi ispăşească pedeapsa decisă de judecătoarea Talwani”, a transmis un reprezentant al ei. Actriţa va efectua şi 250 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Felicity Huffman este primul părinte implicat în acest caz, denumit Operation Varsity Blues, care a fost condamnat. De la hotărârea luată în cazul ei, alţi părinţi au primit pedepse de la eliberare condiţionată la 5 luni de închisoare.

În septembrie, Huffman a declarat că a intervenit în examenele fiicei ei pentru că a crezut eronat că îi va oferi o „ocazie” de a fi acceptată la facultate.

Într-o scrisoare trimisă judecătoarei Indira Talwani, a explicat că a fost motivată de nesiguranţa ei, ca mamă, şi de preocuparea că incapacitatea de studiu a fetei ei o va împiedica să ajungă la facultate pentru a studia actoria.

„Sincer, nu mi-a păsat şi nu îmi pasă ca fiica mea să meargă la o facultate de prestigiu. Am vrut doar să îi ofer ocazia de a fi luată în considerare pentru un program unde talentul ei actoricesc ar fi factorul decizional”, a scris Huffman. „Am încălcat legea, dezamăgit comunitatea educaţională, mi-am trădat fiica şi dezamăgit familia”.

Potrivit explicaţiei lui Huffman, atunci când a aflat, fiica ei a întrebat-o cu lacrimi în ochi: „De ce nu ai crezut în mine? De ce nu ai crezut că pot face asta de una singură?”.

„I-am compromis viitorul, am compromis integritatea familiei mele şi a mea”, a completat actriţa, care s-a declarat ruşinată pentru ceea ce a făcut.

Curtea a primit scrisori de susţinere a lui Huffman, între care din partea soţului ei, actorul William H. Macy, a creatorului serialului „Neveste Disperate”, Marc Cherry, şi a actriţei Eva Longoria.

Operaţiunea, denumită de FBI „Varsity Blues”, după un film din anii 1990 despre presiunea pe care o exercită bursele şcolare sportive, are în vedere nereguli comise în perioada 2011 - 2018, când, spun anchetatorii, părinţii au încercat să înşele procesul de admitere american.

Ei au precizat că zeci de părinţi au dat mită, au modificat rezultate la examene şi au modificat fotografii în care copii lor par că fac sport.

Pe lângă Felicity Huffman, în scandal este implicată şi actriţa Lori Loughlin. Aceasta din urmă este acuzată că, împreună cu soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, a plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California).

Ei au decis să pledeze „nevinovat”.

Procurorii au pus sub acuzare peste 30 de părinţi, unii dintre aceştia fiind vinovaţi că au plătit milioane de dolari pentru admitere copiilor lor la universităţi de elită, precum Yale, Georgetown, Stanford, UCLA şi USC.

Schema îl are în centru pe William “Rick” Singer, consultant din Newport Beach (California). El ar fi dezvoltat o reţea de consultanţi pentru facultăţi care să îi ajute clienţii să fie admişi la universităţi de top.

Singer a fost de acord să pledeze „vinovat” în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.