Selecţionerul Cosmin Contra este convins că România va câştiga meciul cu Suedia dacă jucătorii săi vor arăta aceeaşi determinare ca în meicul cu Norvegia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred în această calificare, le-am transmis-o şi băieţilor şi dacă avem această determinare, credeţi-mă că că vom scoate patru puncte din aceste două jocuri şi ne vom califica. Jucătorii nu trebuie să joace pentru mine, trebuie să joace pentru ei. Şi astăzi au jucat pentru ei şi pentru şi pentru cei 30.000 de copii care au venit şi i-au încurajat. Şansele de calificare sunt aceleaşi, ne trebuie doar un egal în Spania. Cum a făcut egal Norvegia şi Suedia, putem să facem şi noi un egal în Spania, cred eu. Prima dată trebuie să ne gândim la meciul cu Suedia, acela este cel mai important. Dacă vom vedea o Românie la fel ca în seara asta, nu am nici cel mai mic dubiu că vom câştiga meciul cu Suedia", a declarat Contra. 

El a explicat că Alexandru Mitriţă şi Paul Andton au cerut să fie schimbaţi în timpul meciului şi că nu l-a folosit pe Claudiu Keşeru, deoarece a avut probleme medicale toată săptămâna trecută.

"Mitriţă a cerut schimbarea, s-a pus de două ori pe jos. Eu nu am vrut în niciun fel. Mi-a cerut schimbarea cu şase minute înainte. L-am ţinut pe teren pentru că vedeam că pe spaţiile care s-au creat după deschiderea scorului de către noi Mitriţă era un jucător esenţial. Nu am vrut să-l schimb, l-am ţinut încă cinci minute pe teren, nu am vrut până nu s-a pus pe jos şi a cerut schimbarea. Şi Paul Anron a cerut schimbarea, nu erau schimbări prevăzute, dar a trebuit să le fac pentru că jucătorii au cerut acest lucru. Keşeru a avut în aceste zile nişte probleme medicale, de aceea a jucat doar o jumătate de oră în Insulele Feroe. Acele mici probleme medicale au revenit la golul marcat în Insulele Feroe, a fost incert până ieri şi nu am vrut să risc cu un jucător care a fost nouă zile cu mici probleme medicale", a spsu Contra.

Selecţionerul le-a mulţumit copiilor prezenţi pe Arena Naţională la meciul cu Norvegia: "Vreau să le mulţumesc din inimă tuturor celor care au organizat aceste excursii, vreau să le mulţumesc profesorilor, probabil că aceşti copii nu au făcut şcoală astăzi şi nu vor face nici mâine şi vreau să le transmit că au fost al XII-lea jucător şi ne pare rău, şi băieţilor le pare rău, că nu am putut să le oferim cele trei puncte. Mă bucur că am putut avea atmosfera asta de la 30.000 de copii. Am avut lacrimi în ochi de la cei 30.000 de copii care au cântat imnul şi e clar că dacă nu te emoţionez la aşa ceva, nu ştiu la ce poţi să te emotionezi."

Contra a dezvăluit că a devenit superstiţios după meciul din Insulle Feroe.

"Nu eram superstiţios înainte, dar am început şi eu cu superstiţiile. Am câştigat în Insulele Feroe stând în trening şi am vrut să rămân în trening. Dacă joacă băieţii aşa, numai in trening stau. Cel mai mult regret că nu am câştigat astăzi şi punctul din Suedia pe care nu îl am obţinut", a precizat tehnicianul.

România a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, marţi, pe Arena Naţională, cu Norvegia, în etapa a VIII-a a Grupei H a preliminariilor Euro-2020. Puşcaş a ratat un penalti, în minutul 52. România rămâne pe locul al treilea al grupei.

Au marcat: Mitriţă '62 / Sorloth '90+2.

În minutul 51, Mitriţă l-a deschis pe Bancu în careul oaspeţilor, iar Berge l-a busculat pe jucătorul Universităţii Craiova. Arbitrul a dictat penalti. Puşcaş a executat lovitura de la 11, dar Jarstein a respins în corner, în minutul 52.

În minutul 64, Florin Andone a trimis balonul cu capul în bară.

La această partidă au asistat 29.854 de copii şi însoţitori ai acestora, după ce UEFA a sancţionat echipa României cu un meci cu porţile închise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.