Scriitorii Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie şi Vlad Zografi, alături de moderatorii şi traducătorii Ernest Wichner, Georg Aescht, Jan Cornelius şi Alexandru Bulucz sunt invitaţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în perioada 16-20 octombrie, la Târgul de Carte de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La standul românesc va avea loc o lansare-eveniment în prezenţa autorului Mircea Cărtărescu, unde va fi prezentată ediţia în limba germană a romanului "Solenoid", apărut anul acesta la prestigioasa editură Zsolnay, în traducerea lui Ernest Wichner. La eveniment va participa şi directorul editurii, Herbert Ohrlinger.

Un alt moment pregătit de organizatorii standului naţional va avea în centru o dezbatere în jurul personalităţii lui Werner Söllner, unul dintre cei apreciaţi poeţi germani de origine română, decedat anul acesta. Alături de Ernest Wichner şi Georg Aescht, va participa şi poetul, traducătorul şi editorul german de origine română Alexandru Bulucz.

De asemenea, scriitoarea Nora Iuga, una din cele mai importante autoare contemporane dar şi un nume celebru pentru piaţa de carte germană, se va afla într-o dezbatere cu moderatorul Ernest Wichner.

În cadrul manifestării culturale de la  Frankfurt, organizată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, vor avea loc prezentări ale unor romane nou apărute în literatura română şi conectate la spaţiul germanofon, respectiv "Şapte octombrie", de Vlad Zografi (Humanitas, 2018), romanul "Cartea Reghinei" (Humanitas, 2019), scris de Ioana Nicolaie. Tot la standul naţional se vor desfăşura şi evenimente ale editurii Pop din Ludwigsburg, moderate de editorul acesteia, Traian Pop. În decursul anilor, la editura Pop au apărut traduceri ale unor numeroşi autori români.

Pentru a marca 30 de ani de la două evenimente istorice, respectiv Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia Română din decembrie 1989, la standul naţional va fi organizată o dezbatere-eveniment, sub forma unei mese rotunde, la care se vor afla invitaţi ai Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Standul naţional se află în Hala 5.0 poziţia B146.

Standul României va găzdui peste 400 de titluri aparţinând unui număr de peste 20 de edituri dar şi o expoziţie intitulată "Cele Mai Frumoase Cărţi din România".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.