Seria de smartphone-uri Pixel are doi noi reprezentanţi, Pixel 4 şi Pixel 4 XL, dispozitive care împărtăşesc cea mai mare parte a caracteristicilor tehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două smartphone-uri se bazează pe platforma Snapdragon 855, de la Qualcomm şi au 6GB memorie RAM. În ceea ce priveşte stocarea, va exista o versiune cu 64GB şi una cu 128GB.

Nu există slot pentru card de memorie, astfel că nu va putea fi extins spaţiul intern de stocare.

Acelaşi sistem foto, compus din două camere, se regăseşte pe ambele telefoane. Există o cameră de 12MP cu sistem electronic şi optic de stabilizare şi o cameră tele de 16MP, de asemenea, cu stabilizare electronică şi optică.

Alături de cele două camere există un senzor de profunzime, folosit pentru portrete. Acesta ajută la crearea unui bokeh asemănător celui făcut de DSLR-uri.

Deasupra ecranului există ceea ce Google numeşte fără sfială radar. Este un sistem care sesizează mişcarea mâinii şi realizează anumite acţiuni fără ca utilizatorul să atingă ecranul, ci doar apropiind mâna de el.

Acest sistem nu va fi disponibil în toate ţările, probabil din cauza unor brevete pentru tehnologii similare deţinute de alte companii.

Pixel 4 şi Pixel 4 XL au ecrane şi baterii diferite.

Primul are un ecran de 5,7 inch cu rezoluţie HD, în vreme ce al doilea dispune de un ecran de 6,3 inch cu rezoluţie QHD. Ambele ecrane sunt OLED şi au o rată de împrospătare de 90Hz.

Pentru a economisi baterie, cele două telefoane vor trece automat la o rată obişnuită de 60Hz atunci când este afişat un conţinut care nu ar beneficia de pe urma unei rate de împrospătare mai mare.

Pixel 4 are o baterie de numai 2.800 mAh, ceea ce este dezamăgitor. Versiunea XL se bucură de o baterie cu o capacitate mai normală: 3.700 mAh.

Noile smartphone-uri Pixel vor fi lansate în Europa pe 22 octombrie. Pixel 4 (64GB) va costa 800 de dolari, iar Pixel 4 XL (64GB) va costa 900 de dolari. Preţul pentru versiunea cu 128GB va fi mai mare cu 100 de dolari în fiecare din cele două cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.