Primele nume anunţate şi primele măsuri anunţate de către acest Cabinet monocolor par mai degrabă să ducă spre o direcţie în care nu vom vota un astfel de Guvern, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu. El amai spus că PSD este ”puţin nedumerit” că preşedintele Klaus Iohannis a întrerupt procesul desemnării premierului, ca să-şi vadă mai departe de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum va vota PSD la învestirea Guvernului, Valeriu Steriu a răspuns: ”Până să ajungem la momentul votului, avem nevoie de două elemente foarte importante: în primul rând, programul de guvernare, pe care-l va propune acest viitor Guvern şi în al doilea rând, numele premierului (...). Suntem puţin nedumeriţi de ce preşedintele Iohannis, care a avut atâta grabă să depună moţiunea cu PNL are acum atât de puţin timp pentru a se ocupa. A întrerupt practic acest proces foarte important pentru ţară, mult mai important decât orice altceva, procesul de desemnare a premierului, l-a întrerupt pentru a-şi vedea mai departe de campania electorală, am văzut sâmbătă şi duminică turneu la Timişoara”.

Purtătorul de cuvânt al PSD crede că social-democraţii mai degrabă nu vor vota viitorul Guvern PNL.

”Cred că în momentul acesta, românii aşteaptă mai degrabă o stopare a crizei politice care se conturează, pentru că vă spun sincer, primele nume anunţate şi primele măsuri anunţate de către acest Cabinet monocolor sau mă rog, cum va fi el, par mai degrabă să ducă spre o direcţie în care nu vom vota un astfel de Guvern”, spune Steriu.

Valeriu Steriu critică PNL pentru intenţia de a modifica unele măsuri economice luate de PSD: ”Măsurile pe care noi le-am sugerat şi le-am solicitat să fie semnate printr-un pact pentru bunăstarea românilor, care arată că nu se taie pensiile, nu se taie salariile, că nu se cresc impozitele, foarte multe lucruri foarte bine făcute de PSD în ultimii ani, apreciate de oameni, deocamdată nu suntem deloc confortabili că vor fi lăsate în acelaşi fel”.​​

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că, dacă într-adevăr reprezentanţii PNL nu vor să taie pensiile si salariile, să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor. "Dacă semnează, vom susţine, noi nu vrem ca ţara să stea în instabilitate", afirmă Dăncilă, întrebată fiind dacă în aceste condiţii ar susţine un guvern PNL.

Întrebată dacă PSD va da votul în Parlament unui Guvern PNL după ce preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL, Ludovic Orban, au dat asigurări că nu vor fi tăiate pensiile şi salariile, Dăncilă a spus: "Noi am mai auzit astfel de lucruri şi pe urmă s-a întâmplat altfel. Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile si salariile, să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor şi atunci le vom acorda credibilitate".

"Dacă semnează, vom susţine, noi nu vrem ca ţara să stea în instabilitate, aşa cum am spus vreau ca să vină un nou guvern cât mai repede, să fie desemnat cât mai repede un premier, să-şi formeze cabinetul pentru că pentru mine, pentru PSD, este important în primul rând ce se întâmplă în această ţară", a afirmat Dăncilă.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.