Reţeaua CNN şi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA) fac apel la preşedintele american să denunţe un videoclip care a fost prezentat săptămâna trecută la o conferinţă pro-Trump, în care demnitarul este prezentat distrugând figuri ce reprezintă entităţi media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York Times a scris că acest clip a fost difuzat la o conferinţă ce a avut loc în Florida, la complexul de golf Doral al lui Trump. Clipul prezintă un masacru la o biserică preluat din filmul „Kingsman: The Secret Service” (2014). Faţa lui Trump este suprapusă atacatorului, iar figurile victimelor sunt înlocuite cu logo-uri ale unor entităţi media ca CNN, Politico, NPR şi PBS, dar şi ale unor oponenţi ai preşedintelui, între care Bernie Sanders, Hillary Clinton şi fostul preşedinte Obama.

Biserica era denumită în clip „Church of Fake News”.

Donald Trump Jr. şi Sarah Sanders, fostă purtătoare de cuvânt a preşedintelui american, urmau să ia cuvântul la conferinţa organizată de grupul American Prosperity. Reprezentanţii celor doi au declarat pentru NY Times că nu au văzut videoclipul la conferinţă.

CNN a lansat duminică un comunicat în care cere lui Trump şi familiei lui să condamne videoclipul, spunând că în caz contrar vor demonstra că sprijină violenţa.

„Din păcate, nu este prima dată când susţinătorii preşedintelui promovează violenţa faţă de media într-un videoclip pe care, aparent, îl găsesc amuzant. (...) Imaginile arătate sunt ruşinoase şi înspăimântătoare”, a transmis reţeaua de televiziune. „Preşedintele şi familia lui, Casa Albă şi echipa de campanie a lui Trump trebuie să îl condamne imediat în cei mai duri termeni”.

În plus, Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă a transmis că a fost îngrozită şi a cerut, de asemenea, lui Trump să se exprime cu privire la clip.

„Toţi americanii ar trebui să condamne această descriere a violenţei faţă de jurnalişti şi oponenţii politic ai preşedintelui”, a spus preşedintele Asociaţiei, Jonathan Karl. „I-am spus preşedintelui că retorica sa ar putea incita la violenţă. Acum facem apel la el şi la toţi cei asociaţi cu această conferinţă să denunţe videoclipul şi să afirme să violenţa nu îşi are locul în societatea noastră”.

Organizatorul evenimentului, Alex Phillips, a condamnat videoclipul într-un comunicat transmis duminică publicaţiei NY Times, iar purtătorul de cuvânt al lui Trump a declarat pentru ziar că nu ştia nimic despre asta.

Anul trecut, un susţinător al Donald Trump a trimis 16 dispozitive explozive mai multor critici ai preşedintelui, iar două dintre acestea au ajuns la CNN. Nu au existat victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.