Conferinţa Municipală USR Bucureşti a decis, duminică, susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan, candidat independent, la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Capitalei. În plus, organizaţia a decis încheierea unui protocol de colaborare prin care candidatul independent să-şi asume un program politic comun cu cel al USR Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conferinţa Municipală USR Bucureşti a luat act de rezultatul votului consultativ la care au participat membrii USR din filiala Bucureşti. Potrivit acestei consultări, peste 86% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune îl susţin pentru Primăria Capitalei pe Nicuşor Dan, candidat independent. Tot astăzi a fost adoptată strategia politică a Filialei USR Bucureşti cu privire la alegerile locale din iunie 2020”, a transmis, duminică, pe pagina de Facebook, USR Bucureşti.

Sursa citată a precizat că ”delegaţii prezenţi la Conferinţă au decis ca strategie politică susţinerea unui candidat independent şi negocierea unui Protocol de colaborare prin care candidatul independent să-şi asume un program politic comun cu cel al USR Bucureşti”.

De asemenea, protocolul ar trebui să stipuleze limitativ condiţiile de colaborare cu alte forţe de opoziţie, de o manieră care să protejeze valorile şi interesele USR.

Anterior USR Bucureşti a anunţat că a derulat o consultare internă în perioada 8-11 octombrie pentru pentru a afla direct de la membrii USR care este soluţia pe care o preferă la Capitală.


Peste 86% dintre membrii care şi-au exprimat o opţiune vor ca partidul să-l susţină pe Nicuşor Dan, în calitate de independent, pentru Primăria Bucureştiului.

Rezultatele consultării au fost următoarele: 86,1% dintre membri îl susţin pe Nicuşor Dan, 3,78% pe Dragoş Dragoteanu şi 10,12% pe Mihnea Bărbulescu. La consultare şi-au exprimat opiniile 741 de membri dintr-un total de 1917.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.