Cel puţin 26 de persoane au murit în urma trecerii devastatoare a taifunului Hagibis pe teritoriul Japoniei, unde s-au înregistrat ploi de o intensitate fără precedent şi inundaţii catastrofale, relatează AFP, citând presa japoneză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 100.000 de salvatori depun eforturi pentru a ajunge la oamenii care au rămas blocaţi după ce ploile torenţiale au dus la alunecări de teren şi la revărsarea râurilor.

Guvernul a anunţat un bilanţ de 14 morţi şi 11 dispăruţi, însă presa japoneză scrie că au murit cel puţin 26 de persoane şi că cel puţin 15 oameni sunt dispăruţi.

Râurile s-au revărsat în peste zece zone, inclusiv la Nagano, unde casele au fost inundate până la etaj. Armata şi pompierii au evacuate supravieţuitorii de pe acoperişuri şi din balcoane. La Iwaki, o acţiune de salvare s-a încheiat tragic: o femeie a murit căzând în timp ce se încerca evacuarea sa.

Sute de persoane au fost evacuate dintr-un azil de bătrâni la Kawagoe, la nord-vest de Tokyo, clădirea fiind inundată până la ultimul etaj.

Trupurile celor decedaţi în urma trecerii taifunului au fost scoase din locuinţe şi maşini inundate, din râuri şi din clădiri îngropate după alunecări de pământ.

Duminică, peste 100.000 de gospodării încă nu aveau curent electric şi 135.000 de oameni se aflau în adăposturile autorităţilor.

Taifunul Hagibis este unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.