Selecţionerul Cosmin Contra i-a felicitat, sâmbătă, pe jucătorii săi după victoria din Insulele Feroe, chiar dacă au obţinut-o greu. El a precizat că va convoca doi jucători, Iulian Cristea de la FCSB şi Andrei Burcă de la CFR Cluj, în locul accidentaţilor Dragoş Grigore şi Vlad Chiricheş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E un rezultat bun, ne menţine în cursa calificării, un rezultat pe care l-am obţinut destul de greu, dar până la urmă sunt trei puncte meritate, din punctul meu de vedere, am dominat aproape întreg meciul. Avem destul de multe probleme în a crea ceva în faţa unei echipe care se baricadează în apărare, eu cred că băieţii au încercat până în ultimul moment şi până la urmă am reuşit trei goluri, ceea ce mă bucură enorm. Acum să ne pregătim pentru meciul cu Norvegia. Avem ceva probleme când întâlnim apărări supraaglomerate, nu creăm foarte mult în 25, 30 de metri şi asta ne costă foarte mult. Am am avut şuturi de la distanţă, dar niciunul care să pună în pericol poarta adversă. Dar îi felicit pe pe băieţi, pentru victoria obţinută pe un teren foarte greu, în faţa unei echipe care s-a baricadat în apărare. Am încercat să îi fac să fie lucizi, le-am spus la pauză că sigur vor cădea din punct de vedere fizic (n.r. - adversarii) şi vom avea mai multe spaţii libere şi vom ava mai multe ocazii de a înscrie şi aceste ocazii au apărut şi am înscris de trei ori. Am strigat tot timpul la băieţi, să fie calmi, să aibă răbdare, pentru că de asta avem nevoie ca să desfacem o apărare aşa de aglomerată, iar băieţii au făcut ceea ce am zis. Chiricheş se pare că are ruptură şi va trebui să chemăm doi jucători mâine la Mogoşoaia. Vom decide în seara asta, probabil Cristea de la FCSB şi Burcă la CFR Cluj vor veni mâine. Keşeru are o contractură sau un cârcel şi nu este aşa grav ca Vlad Chiricheş. Sper să câştigăm întotdeauna, le-am transmis jucătorilor că putem câştiga oricare meci, daca au atitudinea aceasta băieţii şi se pregătesc cum s-au pregătit săptămâna aceasta şi sunt lucizi în multe momente. Chiar dacă adversarii nu ne-au creat foarte multe probleme, au fost  periculoşi pe contraatac, dar băieţii au jucat un joc consistent de data aceasta, nu am avut repriză în care să nu creăm ceva. Am avut atitudine, foarte bună agresivitate, sunt mulţumit", a declarat Contra, la ProX.

Întrebat dacă rămâne la conducerea tehnică a echipei naţionale dacă Românai ratează calificarea din preliminarii, dar păstrează şanse pentru turneul final din Liga Naţiunilor, Contra a răspuns uşor iritat: "De pe ce puneţi întrebarea asta după o victorie care ne menţine în cursa calificării? Nu văd întrebarea aceasta în momentul de faţă. Trebuie să fim fericiţi că am câştigat în Insulele Feroe şi rămânem în cursa calificării, vom vedea ce se va întâmpla, pas cu pas. Suntem încă în cursa calificării şi sper din toată inima pentru aceşti băieţi minunaţi să ne calificăm. M-aş bucura enorm pentru ei să se califice, pentru că chiar sunt un grup minunat, care dau totul pe teren şi îşi doresc la fiecare meci victoria."

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, la Torshavn, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata Insulelor Feroe, într-un meci din etapa a şaptea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020. Tricolorii au marcat în ultimele 20 de minute.

Au înscris Puşcaş ’74, Mitriţă ’83 şi Keşeru ‘90+4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.