Preşedintele ales al Guatemalei, Alejandro Giammattei, s-a plâns, sâmbătă, că nu a fost lăsat să intre în Venezuela, unde urma să îl întâlnească pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, recunoscut de numeroase state ca fiind conducător interimar al ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu ne-au lăsat să intrăm în Venezuela, ne-au escortat până la uşă şi ne-au făcut să ne îmbarcăm în avion”, a explicat Giammattei.

El şi viitorul premier Pedro Brolo au fost obligaţi să plece către Panama, de unde veniseră cu avionul în Venezuela. “Un mesaj pentru preşedintele Guaido: suntem alături de dumneavoastră, deşi nu am fost lăsaţi să intrăm”, a adăugat Giammattei, care îi va succede lui Jimmy Morales la conducerea Guatemalei.

Alejandro Giammattei, în vârstă de 63 de ani, a fost ales în luna august preşedinte al Guatemalei şi îşi va prelua atribuţiile în ianuarie 2020.

Giammattei a afirmat că în ceea ce priveşte politica externă va adopta aceeaşi poziţie ca Morales, care l-a recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei şi consideră inegitimă puterea exercitată de Nicolas Maduro.

“Suntem într-o ţară în care domneşte dictatura, o dictatură care nu îi permite domnului Giammattei să intre în Venezuela”, a reacţionat Guaido, precizând că speră ca preşedintele ales al Guatemalei să vină să discute despre criza din Venezuela şi soluţiile de depăşire a crizei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.