O cantitate de 10.000.000 de ţigări de contrabandă a fost găsită de poliţişti într-o navă sub pavilion bulgăresc, ambarcaţiunea fiind reţinută în Portul Giurgiu. În cauză există suspiciuni privind realitatea documentelor comerciale prezentate şi originalitatea mărfii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma activităţilor de cooperare internaţională cu Serviciul Vamal din Ucraina, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi, cu sprijinul organelor de control din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi a reprezentanţilor Autorităţii Portuare Giurgiu au identificat cantitatea de 1.000 de baxuri (10 milioane de ţigarete), la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc", a anunţat, sâmbătă, Poliţia Română.

În urma verificărilor făcute asupra încărcăturii, au reieşit suspiciuni referitoare la realitatea documentelor comerciale prezentate şi a originalităţii ţigaretelor.

În vederea continuării cercetărilor, nava a fost reţinută în Portul Giurgiu, urmând ca sâmbătă întreaga cantitate de ţigări să fie ridicată.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere de marcă şi prezentarea la autoritatea vamală de documente nereale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Întreaga activitate a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi a luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.