Preşedintele USR, Dan Barna, spune că propunerea cu care va merge la Palatul Cotroceni după adoptarea moţiunii de cenzură şi căderea Guvernului este aceea a alegerilor anticipate şi crede că, dacă toate forţele politice vor cădea de acord asupra acestui lucru, restul devine o chestiune tehnică. El a mai spus că, dacă PNL îşi asumă o guvernare minoritară, USR o va susţine din Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Efectul deciziei de astăzi este că actuala guvernare rămâne una de administrare a ţării. Vor urma consultări în zilele următoare şi vom vedea ce soluţii tehnice avem la dispoziţie, ce soluţii tehnice vom găsi pentru a ajunge la anticipate, ca obiectiv pe care USR îl susţine şi îl consideră cel mai important pentru România. (...) Propunerea cu care mergem la Cotroceni este aceea a pactului pentru anticipate. Dacă cădem de acord pe anticipate, restul este o chestiune tehnică pe care putem să discutăm”, a declarat Dan Barna, la scurt timp după anunţarea rezultatului moţiunii de cenzură.
 
Întrebat ce va face USR în cazul în care PNL vrea să intre acum la guvernare, Dan Barna a răspuns: "Dacă colegii de la PNL vor decide să îşi asume o guvernare minoritară, vom susţine parlamentar această guvernare, este poziţia noastră consecventă şi constantă, pe obiectivele pe care USR le-a avut mereu în spaţiul public în ultimele luni şi în ultimii ani: fără penali în funcţii publice, primari în două tururi - obiectivul principal pentru perioada care urmează, legile justiţiei, toate acele elemente care au dus România în această criză. Noi spunem că soluţia sunt anticipatele, dacă colegii de la PNL îşi asumă o guvernare minoritată, evident că nu putem să-i oprim şi nici nu intenţionăm lucrul acesta, îi vom susţine parlamentar".
 
Moţiunea de cenzură a trecut, iar Guvernul Dăncilă este demis. Conform rezultatelor oficiale anunţate în plen, au fost prezenţi 399 de parlamentari, din care au votat 245. Trei voturi au fost anulate, astfel că numărul voturilor valabil exprimate a fost 242. Dintre aceştia, 238 au votat pentru adoptarea moţiunii de cenzură, iar patru "împotrivă".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.