Stilul clasic are un rafinament aparte. În contextul modern, când se distinge mai adesea preferinţa pentru minimalism, stilul clasic în materie de mobilier şi nu numai încă îşi face loc în tendinţe. Este atemporal şi graţie soluţiilor ce vin de la producători nu conteneşte în a surprinde cu fuziunea unor detalii şi cu reinterpretări de efect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amenajarea în stil clasic presupune un acut simţ estetic

Atunci când vorbim despre mobilier clasic lemn masiv vorbim despre sculpturi şi detalii la finisaje, despre simetria elementelor care sunt de altfel şi foarte impunătoare. O greşeală ar putea fi despre amestecul de elemente, ce creează în cele din urmă o aglomerare în spaţiu, un haos.

Pentru că mobila care tronează în locuinţă sau în orice alt tip de spaţiu să fie una clasică în mod veritabil este de preferat să vă orientaţi spre producători anume. Nu orice magazin de mobilă poate oferi soluţii. Convenabil este şi dacă există posibilitatea de a opta pentru soluţii personalizate, aşa cum este abordarea de la vdinterior.ro. Specializaţi pe această nişă, VD Interior combină tehnica şi precizia italiano-română. Lemnul masiv şi frumuseţile de piese de mobilier ce rezultă sunt aria lor de activitate. Iar încântarea publicului vine şi din faptul că sunt permise detalii schimbate, astfel încât, la final, să fie totul pe placul solicitantului.

Realizarea de mobila clasica din lemn masiv personalizată şi nu standard este o demonstraţie a faptului că preocuparea este pentru a crea piese deosebite, de calitate. Practic îi este oferit stilului clasic importanţa şi statutul pe care le merită.

Culorile fac parte dintr-o paletă neutră

Cel mai adesea nuanţele ce caracterizează acest stil se referă la paleta de culori domolite, neutre şi potrivite spre a fi combinate uşor cu orice alt ton. Sunt accente de auriu în mod special, întâlnim mult nuanţele naturale de lemn. Pot fi alese la fel de bine culori precum crem, bej, fildeş. Tonurile prea închise sau puternice pot da o notă sumbră încăperii, aşadar este o muncă de mare fineţe în a potrivi detaliile, cadrul din lemn masiv cu o tapiţerie colorată încât să rezulte mobilă clasică, de bun gust.

VD Interior execută modele care subtil sfidează tiparele clasicului, însă nu se îndepărtează mult de acestea. Spre exemplu, cadrul argintiu, tapiţerie neagră, cu print argintiu de asemenea sau movul regal pot fi pata de culoare dintr-un decor.  

Combinaţia de elemente

Un punct de reper al stilului clasic ţine de simetrie şi armonia liniilor. Astfel, este foarte importantă alegerea pieselor şi modul în care acestea sunt combinate în amenajare. Nu de puţine ori, din raţiuni practice, au fost preferate alegeri complexe, adică în seturi. Atunci când tot ansamblul mobilier este realizat cu fineţe şi reprezentativ pentru stilul clasic este mai uşor de bifat amenajarea spaţiului.

VD Interior execută seturi complete sau piese de mobilier ce se pot achiziţiona individual. La cele mari, cum sunt canapelele spre exemplu, sunt completări cu scaune sau fotolii. Inclusiv baia poate fi decorată urmând acest stil, caz în care este acordată importanţă piesei centrale şi anume cea care susţine lavoarul.

Predomină albul şi bejul, astfel că pe cât sunt de minuţios lucrate şi detaliate la partea de design, pe atât de mult sunt şi puse în evidenţă. Albul aduce luminozitate şi avantajează orice spaţiu, indiferent cât este de generos sau nu.

Sunt piesele clasice o abordare pretenţioasă? Nu este obligatoriu ca întreaga casă să fie amenajată în stil clasic. Ceva mai îndrăzneţ este stilul care fuzionează clasicul cu modernul. Undeva la graniţa între cele două pot fi alese piese de mobilier mai simpliste, care să se încadreze perfect în case definite la capitolul design interior de mai multe stiluri.

VD Interior poate proiecta diferite piese de mobilier ţinând cont în mod specific de preferinţele publicului. Aşadar, stilul clasic aşa cum este el de la origini poate suporta ceva adaptări astfel încât să se integreze mai bine. Ce nu se schimbă este preferinţa pentru lemnul masiv, materie primă pentru mobilier trainic. De asemenea, atenţia la detalii şi tehnica folosită contribuie la un rezultat deosebit.

Mobila în stil clasic este superioară altor modele, dar are pretenţia de a fi lucrată corespunzător. Proiectele de acest gen sunt ceva mai pretenţioase, însă şi sofisticate, deci merită pe deplin efortul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.