Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ”percepţia în legătură cu acest guvern este una care e marcată de incompetenţă şi de nepotism”, el susţinând că i-a propus de trei ori premierului Viorica Dăncilă, atunci când PSD şi ALDE guvernau împreună, că se retragă de la putere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am avut discuţii cu doamna Dăncilă în această vară în nenumărate rânduri şi i-am explicat că în momentul în care o coaliţie politică şi un guvern se erodează, îşi consumă credibilitatea, se epuizează politic ai două variate: ori vii cu un plan de relansare ori, dacă nu, te retragi, treci în opoziţie şi îi laşi pe cei care sunt beneficiarii favorii publicului să guverneze”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, într-o emisiune la România TV.

Acesta a arătat că prima încercare a fost aceea se a face un plan de relansare a coaliţiei de guvernare, care includea o restructurare a Guvernului în sensul reducerii numărului de portofolii şi a reducerii la jumătate a numărului de secretar de stat şi a dimensiunii cabinetelor demnitarilor.

„Percepţia în legătură cu acest guvern este una care e marcată de incompetenţă şi de nepotism, că şi-au adus rude, prieteni, tot felul. Percepţia s-a accentuat în timp şi i-am spus acest lucru”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE susţine că în luna august la nivelul coaliţiei de guvernare s-a discutat “foarte serios” despre cooptarea partidului condus de Victor Ponta la guvernare, alături de PSD şi ALDE, ceea ce ar fi adus o majoritate de 260 de paralmentari ”care i-ar fi permis să guverneze liniştit”, însă în cele din urmă PSD nu a fost de acord cu această idee.

“Până la urmă au ajuns la concluzia că Pro România este indezirabilă în coaliţie, în guvernare, că le fură parlamentari, problemele lor”, a mai spus Tăriceanu.

LIderul ALDE a afirmat că de trei ori i-a propus Vioricăi Dănciă, atunci când se afla alături de PSD la guvernare, să-şi depună mandatul şi să treacă în opoziţie

Tăriceanu o critică pe Viorica Dăncilă pentru că are ”un deficit mare de cunoştinţe” în ceea ce priveşte politica românească.

Lideul ALDE susţine, totodată, că în PSD sunt mulţi membri care cred că cea mai bună soluţie este trecerea în opoziţie

“Iresponsabilitatea doamnei Dăncilă a dus-o la concluzia de a se agăţa de putere cu orice preţ şi preţul va fi foarte mare pentru PSD”, a mai declarat preşedintele ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.